Reakciók a kártya eltörlésére – frissítve: FTC, Újpest

A Honvéd az első között jelezte, hogy a Bozsik-stadionba ezek után nem lesz kötelező a kártya. Ugyanakkor javasoltnak tartják a kispestiek a használatát, mert így garantálható a gyorsabb belépés. A Haladás közleménye kísértetiesen hasonlít a kispestihez, vagyis nem muszáj kártyával menni a mérkőzésekre, ellenben ajánlott. 

A Videoton nem sokat problémázott a kérdésen, hiszen Székesfehérváron eddig sem volt kötelező a kártya, ezután sem lesz az. "Élve az MLSZ nyújtotta lehetőséggel a Videoton FC a Sóstói Stadionban, az elmúlt idényhez hasonlóan, továbbra sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát. A kölcsönös bizalomra épülő, egy idényre szóló időszak ugyanakkor mind a klubra, mind a szurkolókra komoly felelősséget ró, hiszen a szövetség elnöksége a következő szezon végén visszatér a kérdésre, és megvizsgálja a döntés hatásait a szurkolásra vonatkozó szabályok betartására." – áll a klub közleményében.

Az előbbiekkel ellentétben az MTK és az Újpest "biztonsági" megoldást választott. A kék-fehérek a szurkolókkal egyeztetnek, míg a Megyeri útiak megvárják a hivatalos értesítés. A Puskás Akadémia pedig – miközben elképesztő statisztikákat ismertet a kiadott kártyák számát illetően – minden szabályt betart.

A DVTK is közleményben reagált az eseményre, s Szabó Tamás ügyvezető igazgató üzent azoknak is, akik az emúlt hónapokban távol tartották magukat a diósgyőri mérkőzésektől: "Szeretettel várjuk mérkőzéseinken mindazon szurkolóinkat, akik az elmúlt időszakban távol maradtak a Diósgyőri Stadionban megrendezett találkozóktól." – mondta az ügyvezető.

Az újonc Békéscsabánál és Vasasnál sem lesz kötelező a kártya.  

A DVSC egyelőre nem foglalt állást a kérdésben, de az biztos, hogy a csütörtöki Európa-liga-selejtezőre nem kell a kártya

A Ferencváros és a Paks honlapján nem található friss közlemény a kártyával kapcsolatban.  

FRISSÍTÉS:

A Ferencvárosnál marad a kártya! "

„Az FTC Labdarúgó Zrt. ezúton értesíti tisztelt szurkolóit, az MLSZ-t, valamint az MLSZ 2015. július 1-jei határozatában megjelölt egyéb szerveket, hogy szurkolói kártya rendszerét változatlanul tartja fenn, tehát a klubkártya használata ezentúl is kötelező az FTC minden mérkőzésére, vagyis a 2015–2016 bajnoki szezon hazai és idegenbeli NB I-es mérkőzéseire, hazai és idegenbeli Magyar Kupa-mérkőzéseire, valamint minden nemzetközi mérkőzéseire és egyéb hivatalos mérkőzéseire, barátságos mérkőzésekre, amelyeken a klub szerepel. Továbbá az FTC felhívja szurkolói szíves figyelmét arra, hogy hamarosan Szurkolói kódexet állít fel" – olvasható az FTC közleménye a fradi.hu-n.

Az Újpestnél nem marad: "Klubunk kézhez kapta az MLSZ hivatalos határozatát, miszerint a Szövetség felfüggesztette a szurkolói kártya használatának kötelezettségét az NB1-es mérkőzéseken. Az Újpest FC hivatalos álláspontja szerint, szurkolóinak NEM lesz kötelező a továbbiakban a kártya használata.

Szeretnénk kiemelni ugyanakkor, hogy a jogszabályi háttér nem változott: a mérkőzésre kilátogató, szurkolói kártyával nem rendelkező nézők a továbbiakban személyes adataik regisztrálása után tudnak belépőt vásárolni.

A már kiváltott plasztikkártyákat továbbra is tudják használni tulajdonosaik,  nekik a gyorsabb ügyintézés érdekében külön pénztárt biztosítunk jegyvásárláskor."

Fotó: nullker.hu

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/13937/pics/lead_800x600.jpg
Debrecen,Diósgyőr,Ferencváros,Haladás,Honvéd,MTK,Paks,Puskás Akadémia,Újpest,Vasas,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?