A Haladásnak volt Real Madrid-játékost is ajánlottak

A Nemzeti Sport Online spanyolországi értesülései szerint több más spanyol játékos mellett a Real Madrid korábbi játékosát, Miguel Ángel Nietót is ajánlották a nyár folyamán a Haladás figyelmébe. A 29 éves szélső a királyiaknál nevelkedett, a spanyol élvonalban 27 meccsen játszott (egy gólt szerzett), ebből kétszer csereként a Real Madridban (a 2006–2007-es szezonban a Levante és a Villarreal ellen), és a BL-ben is bemutatkozott (ugyancsak a 2006–2007-es idényben kezdőként 73 percet játszott a Dinamo Kijev elleni, 2–2-es döntetlen alkalmával). Azóta több klubnál is megfordult, legutóbb a harmadosztályú Lleida Esportiuban játszott.

„Igen, biztos, hogy volt korábbi Real Madrid-játékos is azok között, akiket a menedzserek ajánlottak. Az az igazság, hogy nem is mindenkire emlékszem, mert az elmúlt hetekben naponta kapok legalább húsz ajánlást, de rémlik Nieto neve” – nyilatkozta kérdésünkre a Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós.

A spanyol középpályás azonban nem szerepelt azon játékosok között, akiket a vezetőség, illetve a szakmai stáb kiválasztott volna, hogy közelebbről is megismerkedjenek vele. Elsősorban ugyanis olyan labdarúgókat keresnek, akik az előző szezonban is jegyzettebb bajnokságban, első, esetleg másodosztályban szerepeltek. Ezért is teszteli még – mint azt már jeleztük – Mészöly Géza vezetőedző a szombati Király-kupán a cseh Príbramtól érkező csatárt, Pavel Fortot, a portugál Santa Clarában futballozó elefántcsontparti támadót, Patrick Vouhót és a belga Wils testvéreket – a középpályás Thomas a Lierse-ben, a védő Stef a Cercle Bruges-ben futballozott.

„Rajtuk, illetve a Balmazújvárostól jött Ante Batarelón kívül még egy külföldi játékos érkezhet néhány napon belül. Róla azonban még nem szeretnék semmit elárulni, mert ha kiderülne a neve, akkor alighanem más csapatok érdeklődését is felkeltené” – titokzatoskodott a szombathelyi mister X-szel kapcsolatban Tóth Miklós, aki azt is elárulta, szerinte miért nőtt meg a Nyugat-Európából Magyarországra ajánlott légiósok száma.

„Az új pénzügyi lehetőségeknek köszönhetően a menedzserek is nagyobb lehetőségeket látnak a magyar labdarúgásban, ezért nőtt a beajánlott játékosok száma, és olyan futballistákat is a figyelmünkbe ajánlanak, akik korábban talán szóba sem jöhettek volna. Ugyanakkor a Haladás kapcsán azt nem mondhatjuk, hogy a plusz források automatikusan nagyobb béreket is jelentenek, ez mindig az adott játékostól, aktuális helyzettől függ. Viszont most el kell köszönjek, mert most is épp egy tárgyalásra indulok” – zárta rövidre a beszélgetést a sportvezető.

A Haladás a nyáron már szerződtette Király Gábort, Gosztonyi Andrást, visszatért a Fraditól Bosnjak Predragés mai hír, hogy a szombathelyiek végleg megszerezték a Honvédtól az olasz védőt, Raffaele Alcibiadét. Úgy tudjuk, elsősorban belső védőt és védekező középpályást keres még a klub, de mint azt a próbajátékosok posztjai is mutatják, szinte minden csapatrészbe érkezhet új játékos. Ha nem is volt Real-játékos, de olyan, aki már kellő tapasztalatot szerzett jegyzettebb európai bajnokságban.

Forrás: nso.hu

Címkék: Haladás
https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/13966/pics/lead_800x600.jpg
Haladás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?