Filipe Oliveira: Tovább erősödött a Vidi

A bajnok Videoton FC vasárnap 20.15 órai kezdettel a székesfehérvári Sóstói Stadionban a Magyar Kupa-győztes Ferencvárossal játssza a Szuperkupa-döntőt. A találkozó előtt az mlsz.hu a fehérváriak 31 éves portugál támadóját, Filipe Oliveirát kérdezte a mérkőzésre való felkészülésről. 

- Hogy sikerült a csapat felkészülése? Hogyan illeszkedik a Szuperkupa-döntő a felkészülés programjába? 
- A felkészülés fizikai és taktikai része egyaránt jól sikerült, természetesen ahhoz, hogy az utóbbi tökéletesen működjön, még kell egy kis idő, de jó úton vagyunk. Minőségi ellenfelekkel játszottunk az ausztriai edzőtáborban, és két meccsen győzni is sikerült, egy román és egy ukrán élcsapat ellen. A Szuperkupa-döntő a legjobb ráhangolódás lesz az előttünk álló feladatokra. 

- Mennyiben volt más ez a felkészülés az új edzővel, Bernard Casonival, sikerült-e „egymásra hangolódni” a rövid felkészülés alatt? - Úgy érzem, nem csak a vezetőedzővel, de a keret minden tagjával sikerült egymásra, a feladatra hangolódnunk. Az új játékosoknak sikerült beilleszkedniük a csapatba, és az új szakmai stábbal is megtaláltuk a közös hangot. Szerencsére egy nagyon jó alapgárda maradt a tavalyi bajnokcsapatból, amire idén is lehet építeni, az érkezőkkel pedig tovább erősödött a keretünk. 

- A Vidi 2012-es Szuperkupa-győzelme alatt már a csapat játékosa voltál. Milyen emlékeid vannak arról a mérkőzésről?
- Szoros mérkőzés volt, büntetőkkel nyertünk a Debrecen ellen. Akkor már egy éve a Vidiben szerepeltem, de csak kölcsönben, a finálé előtt pár nappal írtam alá az új szerződésemet, és a papírokkal még nem volt minden rendben, így nem léphettem pályára. Nem volt jó a lelátón ülni, de azért összességében jó emlékeim vannak arról az összecsapásról, hiszen jó meccset játszottunk és kupát nyertünk. Ráadásul egy fantasztikus sorozatba kezdtünk utána az Európa Ligában. Most a BL-selejtezők jönnek nemsokára, remélem, hasonlóan sikeres nemzetközi kupaszereplés vár ránk, mint 2012-ben. 

- A két utolsó Fradi elleni meccsetek nem úgy sikerült, ahogy szerettétek volna. Mennyire fűti a játékosokat a visszavágás lehetősége?
- Nehéz meccs vár ránk, de a Ferencváros elleni találkozók mindig ilyenek. Felkészülten várjuk a mérkőzést, hiszen egy remek alapozáson vagyunk túl. Mindenki nagyon várja már az első tétmeccset, és azon vagyunk, hogy újabb trófeával gazdagítsuk a klubot.

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/13984/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros,Szuperkupa,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?