Rangadók és bemutatkozó tehetség

Kétségtelenül az egyik legérdekesebb párharccal zárul szombat este a játéknap. A Ferencváros továbbra is is hibátlan, míg a DVSC talán már túlvan a BATE Boriszov elleni EL-kiesés okozta traumán. A hazaiaknak érzékeny veszteség, hogy Szakály Péter továbbra sem szerepelhet, mert sérüléssel bajlódik. Mellette Ludánszki Bence, Nenad Novakovics és Lázár Pál kényletelen pihenni. A Ferencvárosnál nincs ilyen sok gond. Csak Batik Bencét kell nélkülöznie Thomas Dollnak. 

A bajnokság két meglepetés-csapata találkozik a Szusza Ferenc Stadionban szombaton 18 órakor. Talán a két együttes eddigi teljesítménye megérdemelte volna, hogy ne a leggyengébb magyar játékvezetőre bízzák ezt a találkozót, de hátha fel tud nőni Andó-Szabó ehhez a feladathoz – végre egyszer... Az Újpest veretlenül áll a harmadik helyen. Eddig négy mérkőzést játszott hazai pályán, de csak egyet nyert meg. A Haladás három alkalommal is nyert már ebben a bajnokságban, mindegyik alkalommal 1–0-ra. A Videoton és a Debrecen ellen is sikerült idegenben megszerezniük a három pontot. A lila-fehérek közül Filkor, Kabát, Windecker és Forró hiányzik majd sérülés miatt. A Haladásnál pedig Medgyes, Török és Rózsa kénytelen kihagyni a rangadót. 

Az edzővel trükköző Vasas (Szanyó Károlynak nincs pro licence, így Simon Antal vitt egyet magával, hogy legyen, aki nyilatkozik a meccsek után...) három vereség után két alkalommal is nyert, amelyek közül különösen a Videoton elleni volt meglepő, már csak azért is, mert hátrányból fordított a csapat. A Puskás Akadémia szinte ugyanekkora meglepetést szerzett azzal, hogy hazai pályán kikapott az addig pont nélküli Békéscsabától. Egyik csapatnak sincs sérült, vagy eltiltott játékosa, így mindkét együttes a legjobb összeállításában léphet pályára. Biztos nagyon jó meccs lesz. 

A Békéscsaba felcsúti győzelmével megszerezte első pontjait ebben a szezonban. Ezzel pedig már nem is utolsó a csapat. A Honvéd az utolsó pillanatban bukta el a győzelmet Újpesten, be kellett érnie egy döntetlennel. Ennek ellenére is jól teljesít a kispesti együttes, amely jelenleg az ötödik helyen áll. A Békéscsabánál nincs hiányzó, a Honvédnak csak Hidit kell nélkülöznie. 

Bemutatkozik az NB I-ben Novothny Soma, akit a Diósgyőr az olasz Napolitól hozott haza. Hogy ő segít-e az utolsó helyen álló piros-fehéreknek azt nem tudni. Mondjuk az biztos nem túl jó hír Bekő Balázsnak, hogy bejelentették élvezi a klubvezetők bizalmát, mert ha mifelénk bejelentik, hogy nem lesz edzőváltás, akkor szokott lenni. A Paks ebben a bajnokságban is olyan, mint mindig: Csertői Aurél vezetésével vidáman gyűjti a pontokat. A hazaiaktól Könyves, a vendégektől Grumics, Nikházy, Kim, Griffiths, Okuka és Kitl is hiányzik majd sérülés miatt. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/19837/pics/lead_800x600.jpg
Debrecen,Diósgyőr,Ferencváros,Haladás,Honvéd,MTK,Paks,Puskás Akadémia,Szezon,Újpest,Vasas,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?