Megállíthatatlan FTC

Ferencváros-Paksi FC 2–0 (2–0)

Groupama Aréna, 7497 néző, v.: Solymosi

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á. (Cukic, 60.), Busai (Radó, 60.) - Lamah, Hajnal, Sesták (Nagy D., 79.) - Böde

Paks: Molnár - Kulcsár, Asztalos, Gévay, Szabó J. - Papp (Kesztyűs, 81.), Hahn (Fröhlich, 81.), Szakály D., Bertus - Balázs (Kővári, 80.), Bartha

Gólszerzők: Böde (14.), Lamah (24.)

Sárga lap: Cukic (89.), illetve Molnár (91.)

A Ferencváros az első félidőben labdabirtoklásban messze fölé nőtt ellenfelének. A Paks ekkor alig tudott eljutni a fővárosiak a kapujához, igaz, így is volt egy gólszerzési lehetősége. A hazai együttes viszont a két találaton túl is szerezhetett volna még, mutatott játéka alapján megérdemelt volt a magabiztos vezetése.

A szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, visszavett némileg a tempóból a Ferencváros. A Paks már több támadást vezetett, ezzel együtt továbbra sem tudott hatékony lenni, így nem is volt esélye a felzárkózásra.

Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-1 (0-1)
Diósgyőr, 4580 néző, v.: Bognár
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Tamás, Nemes - Egerszegi - Bacsa, Nikházi (Bognár, 37.), James (Grumic, 55.), Barczi (Takács, 75.) - Novothny
Újpest: Balajcza - Nagy G., Litauszki, Kálnoki Kis (Vadász, 87.), Mohl - Sankovic, Balogh B. - Bardhi, K. Hazard (Filkor, 81.), Sallói D. - Diagne
Gólszerzők: Bognár (92.), Tamás (94.), illetve Balogh B. (14., 11-esből)
Sárga lap: Nikházi (16.), Bacsa (33.), Barczi (65.), illetve K. Hazard (54.), Nagy G. (90.)

Kevés helyzet adódott az első félidőben, a fővárosi csapat kezezésért megítélt büntetőből szerzett vezetést, majd később távoli lövésből növelhette volna előnyét, míg a hazai együttesnek nem volt kaput eltaláló lövése. A sok hiba miatt nem alakult ki látványos futball ebben a 45 percben.

Mozgalmasabban alakult a második félidő, mindkét oldalon több lehetőség adódott. A Diósgyőr küzdött az egyenlítésért, de sokáig nem tudott helyzeteket kialakítani, miközben az Újpest pontosabban befejezett kontratámadásokkal eldönthette volna a mérkőzést. A hajrában a hazai együttes szabadrúgásból egyenlített, majd szűk két perccel később a győzelmet érő gólt is megszerezte.

Békéscsaba–Haladás 0–1 (0–1)
Békéscsaba, 1422 néző, v.: Berke
Békéscsaba: Mursits - Bényei, Balog Zs., Fehér Zs., Guaru - Korudzsiev (Spitzmüller, a szünetben), Piermayr, Viczián, Calvente Criado, Laczkó (Szalai D., 85.) - Punosevac (Szilágyi P., a szünetben)
Haladás: Király - Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak - Németh M., T. Wils, Iszlai - Ugrai (Nagy P., a szünetben), Popin, Halmosi
Gólszerző: Németh M. (27.)
Sárga lap: Punosevac (36.), Piermayr (42.), illetve Iszlai (83.)

Mindkét csapat megpróbálta ráerőltetni a saját akaratát a másikra, azonban a Békéscsaba kissé görcsösen futballozott, így a játékába sok hiba csúszott. A szombathelyiek a félidő közepétől átvették az irányítást, és Németh Márió lövésével megszerezték a vezetést. Nem sokkal később kis híján növelte előnyét Mészöly Géza együttese, de Stef Wils lövése a kapufán csattant.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Békéscsaba becsülettel próbálkozott, de a kapu előterében nem voltak elég határozottak a támadói. A szombathelyiek magabiztosan őrizték előnyüket, az eredmény pedig már nem változott.

Németh Máriónak ez volt a második gólja az idényben, s ahogyan az ötödik fordulóban a Paks ellen, a találat ezúttal is három pontot ért.

Vasas-MTK Budapest 0–1 (0–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző, v.: Németh Á. 
Vasas: Nagy G. - Pajovic, Grúz, Debreceni, Osváth - Vida M. (Adamovic, 72.), Vukasovic,  Berecz (Kenesei, 82.), Lázok - Ubiparip (Novák, 62.), Remili
MTK: Hegedüs - Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai - Vass Á. (Szatmári, 69.), Thiam - Gera D., Kanta, Hrepka (Ramos, 65.) - Torghelle (Poór, 87.)
Gólszerző: Szatmári (86.)
Sárga lap: Vass Á. (64.), Vadnai (66.), Hegedüs (84.)


Mindkét csapat támadólag lépett fel, a gólhoz a Vasas állt közelebb. Helyzeteket mindkét oldalon láthatott a közönség, de a szünetig nem rezdültek a hálók.

A fordulást követően az MTK birtokolta többet a labdát, de aztán kiegyenlítetté vált a játék. A hajrában aztán szinte a semmiből vezetést szerzett a kék-fehér együttes, amely a lefújásig meg is tartotta előnyét.

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 0–0
Bozsik-stadion, 2800 néző, v.: Kassai
Sárga lap: Bobál D.(16.), Holender (33.), Botka (40.), Kamber (62.), Lovric (85.), illetve Fodor (25.), Márkvárt (45.), Sallai (93.)
Budapest Honvéd: Kemenes - Botka, Lovric, Bobál D., Baráth - Hidi, Kamber, Nagy G. (Gazdag, 69.) - Prosser (Vernes, 59.), Youla, Holender (Délczeg, 89.)
Puskás Akadémia: Pogacsics - Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar (Nagy Zs., 81.) - Pauljevic, Bacelic-Grgic, Márkvárt, Sallai - Pekár (Hudák, 92.), Lencse (Tischer, 60.) 

A hetedik fordulónak egyformán úgy vághatott neki a második helyezett Budapest Honvéd és a hetedik pozíciót elfoglaló Puskás Akadémia, hogy egy hete győzött: előbbi Békéscsabán, utóbbi pedig odahaza a Vasas ellen gyűjtötte be a három pontot. Egymással vívott mérkőzésüket emlékezés vezette be: a gyászszünet Puskás Ferenc, az Aranycsapat néhai kispesti klasszisa nemrég elhunyt özvegyének szólt. 
A meccs elején inkább a Honvéd kísérletezett, de a vendégek erejéből is tellett néhány akcióra, más kérdés, hogy a próbálkozásoknak sem itt, sem ott nem lett érdemi eredménye, így a szünetre 0-0-nál vonulhattak el a csapatok. 
A második félidőt is a hazai együttes kezdte aktívabban, ám néhány perc múltával esett az iram, "lassú üzemmódra" váltottak a felek. Az unalmas játékot csak elvétve szakították meg "helyzetgyanús" pillanatok, ám gól nem született.

(mti)

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/19955/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?