Hibátlan FTC, megállíthatatlan Böde

Újpest FC - Ferencvárosi TC 1–2 (1–0)
Szusza Ferenc Stadion, 8500 néző, v: Kassai
Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Kálnoki Kis – Mohl, Balázs B. (Nagy T., 72.), Sankovic, Balogh B. – K. Hazard (Nagy G., 60.), Andric (Filkor, 58.), Diagne
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez (Busai, 77.) – Nagy Á. (Sesták, 65.), Gera Z. – Varga R. (Radó, 59.), Hajnal, Lamah - Böde
Gólszerzők: Diagne (4.), illetve Böde (78., 89.)
Sárga lap: Mohl (38.), Kálnoki Kis (69.), illetve Nalepa (58.), Dilaver (74.), Ramírez (90. a kispadon)

Az Újpest Balogh Balázs szöglete után az élete harmadik magyar élvonalbeli meccsét játszó szenegáli csatár, Diagne Mbaye révén a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. A várakozásokkal ellentétben a folytatásban elmaradtak a ferencvárosi rohamok, a hazaiak támadásépítése tűnt összeszedettebbnek, de ez ígéretes helyzeteket csak a hajrában eredményezett, azonban azok is kimaradtak.

A szünet után beleerősített az FTC, ám ez eleinte csak mezőnyfölényben mutatkozott meg. A hazai drukkerek görögtüzeket gyújtottak és hanggránátokat robbantottak Dibusz Dénes kapuja mögött, ezért a tizenhatos sűrű ködbe borult, de Kassai Viktor játékvezető nem szakította félbe a játékot. Néhány ferencvárosi helyzet után a góllövőlistát vezető Böde Dániel szezonbeli kilencedik találatával egyenlítettek a vendégek, majd a tizedik góljával az utolsó előtti percben a győzelmet is megszerezték.
Az FTC az előző idényt is hozzászámítva immár legutóbbi 28 bajnoki találkozóján nem kapott ki, győzelmi szériája pedig 11 mérkőzés óta tart.

DVSC-TEVA–MTK Budapest 1–0 (1–0)
Debrecen, 2159 néző, v: Bognár
DVSC: Radosevic – Mészáros, Máté P., Brkovic, Korhut (Balogh N., 34.) – Jovanovic, Varga J., Bódi (Berdó, 90.), Ferenczi J., Horváth Zs. (Castillion, 57.) – Sidibe
MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai (Varga Sz., 79.) – Thiam (Szatmári, a szünetben), Kanta, Vass Á. – Gera D., Torghelle, Hrepka (Ramos, 53.)
Gólszerző: Sidibe (3.)
Kiállítva: Balogh N. (70.), illetve Gera D. (90.)
Sárga lap: Sidibe (65.), Balogh N. (66., 70.), illetve Vukmir (1.), Hrepka (36.), Grgic (55.), Gera D. (66., 90.), Torghelle (84.), Vass Á. (86.), Bese (90.)
Nagyon hamar vezetéshez jutott a hazai együttes, de a Nagyerdei Stadion valamivel több mint 2000 nézője ezt követően sem unatkozott. Helyzetek alakultak ki itt is, ott is, s bár az első félidő utolsó néhány perce mezőnyfutballal zárult, összességében izgalmasan alakult a találkozó.
A folytatásban aztán egyre kevésbé a futballé lett a főszerep: mindkét oldalon többször szabálytalankodtak a játékosok sárga lapot érően, sőt, előbb a debreceni Balogh Norbertnek kellett elhagynia a játékteret második sárga lapja miatt, majd az utolsó pillanatokban az MTK-s Gera Dániel került hasonló helyzetbe.
A második játékrész elrontotta a meccs összképét, amely alapján megérdemelt a hajdúsági együttes sikere.

Kondás Elemér (Debrecen): - Nagyon fontos győzelmet arattunk, szerencsére gyorsan tudtunk gólt lőni. Utána is voltak még helyzeteink, nagyon jó csapatot vertünk meg, amelyik nem véletlenül állt a harmadik helyen. Cserélnünk kellett az első félidőben, a védelemben változtattunk, mert a középpályán volt sérültünk, Jovanovicot pedig feljebb toltuk, aztán előrefelé próbáltunk cserélni. Sajnálatos dolog, hogy Baloghot kiállították, megfogyatkoztunk, de a srácok nagyon jól védekeztek, abból kontrázni is próbáltunk, volt egy ígéretes 3-2 elleni megindulásunk, de Castillionnak is volt még lehetősége. Megérdemelten nyertünk. (M4 Sport)

László Csaba (MTK) : - Azért nem tudtunk egyenlíteni, mert a Debrecen jól védekezett. Voltak helyzeteink, meg lehetőségek, amiket nem is vettünk igazán észre, főleg Gerának voltak ilyen szituációi. Most is tartottuk a labdát, jól játszottunk, de saját magunkat megvertük közben. (M4 Sport)

Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás 1–1 (0–1)
Felcsút, 2225
néző, v.: Vad II
PAFC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (Lencse 62.) – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevic, Sallai R., Pekár – Tischler    
Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak (Fehér Z. 66.) – Iszlai, T. Wils, Németh M. (Medgyes 91.) – Gosztonyi (Nagy P. 80.), Popin, Halmosi
Gólszerzők: Pekár (62.), illetve Németh M. (28.)
Sárga lap: Dinjar (44.), Tischler (45.), Bacelic-Grgic (46.), Sallai R. (75.), illetve Németh M. (34.), Popin (35.), Király (68.), T. Wils (74.)
Kiállítva: Iszlai (49.)
Jóval aktívabban kezdte a találkozót a Puskás Akadémia, több helyzet is kialakult Király Gábor kapuja előtt, gól azonban egyikből sem született. A Haladás az első negyedórában inkább szabálytalanságokkal vétette észre magát, ám a félidő feléhez közeledve több sarokrúgás jelezte, hogy a vendégek is a három pontot szeretnék megszerezni. Olyannyira, hogy Németh Márió révén előnyhöz jutottak. A szünetig hátralévő időben ismét felpörgette a tempót a hazai csapat, de gólt nem tudott elérni.
A második félidő elején Iszlai a kiállításával nehéz helyzetbe hozta a Haladást. Azonnal egyenlíthetett volna a Puskás, de Pauljevic kapuson átjutó labdáját a gólvonalról vágta ki Jagodics. Néhány perccel később azonban már összejött az egyenlítés a hazaiaknak: Sallai beadását Pekár bombázta a vendégkapuba. A folytatásban is nagyon nyomott a Puskás Akadémia, óriási erőket mozgósított a győzelemért, miközben az emberhátrányban lévő vendégek alig-alig lépték át a félpályát. A találkozón végül újabb találat nem született, a csapatok megosztoztak a pontokon.

Békéscsaba 1912 Előre SE-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Békéscsaba, 1261 néző, v.: Erdős
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Guaru – Borbély, Calvente Criado, Viczián (Szalai D., 82.), Spitzmüller, Laczkó (Szilágyi P., 70.) – Birtalan
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. – Bacsa, Egerszegi, Bognár, Barczi (Okuka, 60.) – Grumic, Novothny (Takács T., a szünetben)
Gólszerzők: Birtalan (18.), illetve Okuka (88.)
Sárga lap: Birtalan (43.), Vaskó (47.), Ilizi (78.), Borbély (88.), illetve Lipták (2.), Egerszegi (42.), Grumic (90.), Bacsa (92.)
Hazai viszonylatban kifejezetten jó iramú első negyvenöt percet láthatott a közönség. A találkozó elején a hazaiak támadtak többet, aminek Birtalan Botond fejesgóljával meg is lett az eredménye. A folytatásban a Diósgyőr hajtott az egyenlítésért, de csak helyzetekig jutott Bekő Balázs együttese.
Nem sokkal a fordulást követően akár el is dönthette volna a három pont sorsát a hazai csapat, de a gólszerző Birtalan büntetőt hibázott. Bő negyedórával a vége előtt újra Birtalan volt az egyik főszereplő, ezúttal a kapuba talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A hajrában a Diósgyőr nagy nyomás alá helyezte riválisát, és akárcsak a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen, ezúttal is eredményes volt, így végül egy ponttal gazdagodott.

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - A csapat megérdemelte volna a három pontot, de csak eggyel zárta ezt a mérkőzést. Van ilyen a fociban. Ilyenkor a pozitívumokat kell nézni, hogy milyen játékot produkáltunk, és aki itt volt és látta, az valószínűleg meg volt elégedve. Pozitívak a benyomások, és öröm, hogy van mire építeni. Ez a mostani volt a legerősebb felállásunk, lehetett is látni az elejétől, hogy mi voltunk fölényben, mi voltunk, akik uraltuk a pályát, irányítottuk a mérkőzés túlnyomó részét. Talán lehet mondani, hogy ez volt az eddig legjobb meccsünk, de ettől is fontosabb, amit már mondtam: hogy van mire építeni.(boon.hu)

Bekő Balázs (Diósgyőr): - Két részre lehet osztani a találkozót. Az első félidőben a kapott góltól eltekintve jól játszottunk, rengeteg felépített támadásunk volt, többször sikerült az ellenfél mögé kerülni és jó gólszerzési lehetőségeket alakítottunk ki. Ezeket nem tudtuk kihasználni, ugyanakkor egy hibát elkövettünk, amiért megbüntettek minket. Ez nem fér bele, mert ezután ugyanaz következett, mint a korábbi találkozókon, kockáztatni kellett és menni előre. Ez megtörtént, azonban ebben a játékban mindig benne van az is hogy kinyílik a csapat és az ellenfél előtt adódnak lehetőségek. A Békéscsaba ráérzett erre, masszív védekezésből próbáltak kontrázni, benne volt a pakliban, hogy egyszer-kétszer el tudnak menni. Csináltunk egy buta, érthetetlen büntetőt, azonban - és ezen kívül több helyzetben is - Ivan Radoš jól védett. Kellett a kapusunk, hogy a végén partiban legyünk. A nagy nyomásnak meglett végül az eredménye, és egyenlíteni tudtunk. (dvtk.eu)

Budapest Honvéd-Vasas 0–1 (0–1)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Andó-Szabó
Honvéd: Horváth A. – Botka, Bobál D., Lovric, Baráth – Nagy G. (Délczeg, 63.), Hidi, Kamber, Holender – Youla (Ihrig-Farkas, 79.), Prosser (Vernes, a szünetben)  
Vasas: Nagy G. - Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya - Adamovic, Vukasovic, Berecz - Könyves, Novák (Lázok, 71.), Remili (Debreceni, 88.) 
Gólszerző: Osváth (18.)
Sárga lap: Lovric (24.), Délczeg (68.), Baráth (90.), illetve Hangya (8.), Novák (14.), Adamovic (33.), Pajovic (61.) 
Nem sok minden történt az első negyedórában, fejleményt leginkább a sárga lapos figyelmeztetést magukkal vonó belépők jelentettek. Igazán nagy helyzet alig akadt, gól viszont igen: kissé váratlanul, a 18. percben a jobb oldalon előretörő Osváth Attila mintegy 15 méterről a bal felső sarokba küldte a labdát (0-1). A hazaiak gyér próbálkozásai nem vezettek eredményre, a Honvéd-hívek hangos fütyüléssel jelezték a szünetben az öltözőbe tartó hazai játékosoknak, hogy elégedetlenek a teljesítményükkel.
A második játékrész elején már vehemensebb játékkal rukkolt ki a Honvéd, ám kísérleteit vagy a Vasas védelme hárította Nagy Gergely kapussal az élen, vagy a szerencse segített a vendégeken. A 61. percben pedig a hazaiak csatára, Youla hibázott nagyot, akinek a tizenegyesét kivédte a Vasas hálóőre. A kispesti kísérletek a folytatásban sem vezettek eredményre, így a Vasas némiképpen váratlanul, viszont megérdemelten vitte el mind a három pontot.

Marco Rossi (Honvéd): - Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, ez be is igazolódott, az ellenfél visszahúzódott és kontrákkal operált. Sajnos nem tudtuk feltörni őket, az első félidőben kevés minőséget vittünk a játékba, főleg a támadójátékunk volt halvány. Győzelemre készültünk, de a támadószekcióban az egy-egy elleni szituációkat nem tudtuk megoldani, ráadásul kihagytunk egy 11-est is. (vasasfutballclub.hu)

Simon Antal (Vasas): - Értékes győzelmet arattunk, két vereség után fontos volt, hogy újra három pontot gyűjtöttünk. Végig fegyelmezetten játszottunk, egy bombagóllal megszereztük a vezetést és ezt meg is tudtuk tartani. A Honvéd a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott, várható volt, hogy kinyílnak, így több területünk maradt, meg is tudtunk indulni, egy ilyen szituáció után Adamovic kapufát lőtt. Osváth gólja gyönyörű volt, remek rúgótechnikája van, edzésen ezt már többször bizonyította, szerencsére jókor sült el a lába. (vasasfutballclub.hu)

Paksi FC–Videoton FC 2–0 (1–0)
Paks, 1200 néző, v.: Iványi
Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Hahn (Koltai, 88.), Bertus, Szakály D., Papp (Kesztyűs, 56.), Bartha – Balázs (Vági, 56.)
Videoton: Danilovic - Nego, Lang, Vinicius, Szolnoki (Stopira, a szünetben) - Oliveira, Kovács I., Simon Á. (Pölöskei, 60.) - Suljic, Feczesin (Rudolf, 60.), Gyurcsó
Gólszerzők: Vinícius (28., öngól), Szakály D. (58., 11-esből)
Sárga lap: Szabó J. (40., 50.), Bartha (72.), Bertus (73.), Szakály D. (93.), illetve Danilovic (9.), Suljic (48.), Oliveira (49.), Gyurcsó (84.)
Kiállítva: Szabó J. (50.)
Némileg aktívabb volt a Videoton az első félidőben, legalább is a bekapott gólig. A hazai vezetést követően azonban jobbára a mezőnyben folyt a játék, majd a Paks növelhette volna előnyét, de kimaradt a nagy helyzete.
Fordulás után egymás után háromszor mutatott fel sárga lapot a játékvezető, közülük az utolsó pirosat ért, mert Szabónak már volt korábban is egy, így a paksiak emberhátrányba kerültek. Ezen felbuzdulva növelte a tempót a Videoton, buktatásért megítélt büntetőből azonban ismét a Paks volt eredményes. A vendégcsapat ezután még nagyobb lendülettel rohamozott, az eredményen viszont így sem tudott változtatni.

Csertői Aurél (Paks):  - Nem egészen így terveztük a meccset, de a lényeg az, hogy a mai napon mindenki hozta azt, ami benne van, megérdemelten nyertünk. A Videotonnak szenzációs játékosai vannak, de lelkesedésben és néha futballban is föléjük kerekedtünk, ennyivel jobbak voltunk ma náluk. Kemény, brusztos meccs volt, mindkét csapat odatette magát, a nézők biztosan élvezték. Edzőként persze ez más, akkor vált igazán izgalmassá a találkozó, amikor kilencen lettünk, de még így is sikerült gólt szereznünk. (vidi.hu)

Pető Tamás (Videoton):  - Nagyon masszív, keményen védekező Pakssal találkoztunk. A meccs nagyobb részében irányítottuk a játékot, de kaptunk egy öngólt, majd egy tizenegyest. Utóbbiból véleményem szerint lehetett volna a mi javunkra is ítélni, a játékvezető máshogy döntött. Mindentől függetlenül is kialakítottunk jó néhány lehetőséget, de sajnos a végjátékban hibáztunk. Nagyon kemény meccs volt, férfias küzdelmet láthattak a nézők, szerencsére alattomos szabálytalanságok nélkül. Egy-két játékos átaludta az első félidőt, lassúak voltunk, nem juttattuk gyorsan az első harmadba a labdát, pedig erre készültünk. A második félidőben már más tempóban futballoztunk a cserék miatt is, de nem sikerült betalálnunk. Csapatként nem működtünk rosszul, de az egyéni képességek ma annyira nem mutatkoztak meg. (vidi.hu)

MTI – videó: MLSZ

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/20806/pics/lead_800x600.jpeg
Debrecen,Diósgyőr,Ferencváros,Haladás,Honvéd,MTK,Paks,Puskás Akadémia,Újpest,Vasas,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?