Jöhet a Ferencváros csúcsdöntése

1967-ben többek között Albert Flórián, Rákosi Gyula, Páncsics Miklós, Varga Zoltán és Novák Dezső szerepelt a zöld-fehérek állandó kezdőjében. Klasszikus csapat, amely akkor meghatározója volt a hazai és az európai labdarúgásnak is. 

Azért szép a statisztika és jók a csúcsok, mert így tehet túl Albert Flóriánon, vagy éppen Varga Zoltánon Böde Dániel esetleg Dibusz Dénes. Utóbbi kettő, a mai magyar viszonyok között kiemelkedő labdarúgó, a válogatottban lenne a helyük, de azért nem mérhetők az Üllői úti klasszikusokhoz. 

Mégis lehet, hogy szombaton a Ferencváros 2015-ös csapata felülmúlja az 1967-est. Negyvennyolc évvel ezelőtt az FTC a Diósgyőrt, a Pécset, a Salgótarjánt, a Győrt, a Tatabányát, a Csepelt és az Újpestet győzték le indulás képpen. Vagyis a nyolcadik sikert ugyanúgy a lila-fehérek ellen aratták, mint a maiak. És van még párhuzam: kilencedikre a kiesés ellen küzdő Dunaújvárost kellett volna legyőznie a gárdának, akkor az nem sikerült, most pedig az utolsó helyen álló Békéscsaba lesz az ellenfél. Vélhetően meg is lesz az újabb siker és a rekord. 

Lassan elérünk a bajnokság harmadához, vagyis hamarosan ott tartunk, hogy mindenki játszott már mindenkivel egyet. Thomas Doll csapata jelenleg kilenc ponttal vezet, teszi mindezt úgy, hogy a rangadói közül Szombathelyen, Székesfehérváron, Debrecenben és Újpesten is nyert. Ezek alapján a második tizenegy fordulós etap könnyebb lesz. A labdarúgásban az egyik apalvetés, hogy nem lehet mindig, mindenhol, mindenki ellen nyerni. De mondjuk az is igaznak tűnik, hogy a mostani Ferencváros semmiben sem jobb, mint az 1967-es és szombaton mégis letaszíthatja a csúcsról a mai együttes az elődőkét. Szóval akár még pontveszteség nélkül is bajnok lehet az FTC. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/20946/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?