Véget ért a sorozat; Újpesten átkozzák a hajrát

Újpest FC–MTK 2–2 (1–0)

Szusza Ferenc Stadion, 1444 néző, v.: Iványi

Újpest FC: Balajcza – Nagy T., Litauszki, Kálnoki Kis (Forró 50.), Mohl – Sankovic, Bardhi (Nagy G. 71.), Balázs B., Filkor (Sallói a szünetben), Andric – Diagne

MTK:xHegedüs – Bese, Poór, Grgic, Vadnai – Gera D. (Varga Sz. 52.), Vass Á. (Szatmári 74.), Strestik (Hrepka 57.), Kanta, Ramos – Torghelle

Gólszerzők: Diagne (14., 48.), illetve Torghelle (63.), Kanta (88.)

Kiállítva: Balajcza (87.)

Sárga lap: Diagne (15.), Nagy (23.), Balajcza (50., 87.), Sallói (82.), illetve Kanta (90.)

Gyors góllal kezdte a meccset az Újpest, ezt követően pedig az MTK vette át a kezdeményezést. A kék–fehérek több nagy helyzetet is kialakítottak, sőt, büntetőhöz is jutottak, ám így sem tudtak gólt szerezni.

A második játékrész elején villámgyorsan megduplázta előnyét az Újpest, s ekkor úgy tűnt, az MTK kicsit megzavarodott. Néhány perccel későb azonban mégis a vendégek jutottak büntetőhöz, de a második 11–esüket is kihagyták. Az elszalasztott lehetőségek ellenére sem omlott össze az MTK, s hamar szépített, majd a hajrában harmadik büntetőjét Kanta révén már értékesítette, s ezzel pontot szerzett.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Vasas 1–1 (0–0)

Szombathely, 4085 néző, v.: Solymosi

Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Nagy P., T. Wils, Fehér (Popin, 77.) – Németh M. (Medgyes, 70.), Gaál (Gosztonyi, 84.), Halmosi

Vasas: Nagy G. – Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya – Czvitkovics (Kenesei, 65.), Vukasovic, Berecz – Könyves, Ubiparip (Pavlov, 81.), Lázok (Vida, 77.)

Gólszerzők: Gaál (52.), illetve Kenesei (87., 11–esből)

Sárga lap: Nagy P. (57.), Popin (79.), Király (83.), illetve Ubiparip (48.), Berecz (54.), Grúz (61.)

Kiegyenlített játék folyt a pályán az első félidőben, a Vasas nem állt be védekezni, ezzel együtt nem volt túlságosan nagy az iram és komoly gólhelyzet sem alakult ki.

A második játékrész elején megszerezte a vezetést a Haladás, de azután nem erőltette a támadásokat. Ezzel együtt jó darabig sikerült megőriznie előnyét, mert a Vasas játékából hiányzott az átütő erő. Pár perccel a vége előtt azonban jött az egyenlítés buktatásért megítélt büntetőből, majd a fővárosiak előtt akadt még helyzet, így akár meg is nyerhették volna a mérkőzést.

Mészöly Géza (Haladás): – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nagy taktikai csatával. Az eredmény ismeretében bármennyire is furcsa, büszke vagyok játékosaimra, sajnos a végén kicsúszott a kezünkből két pont. Az történt a pályán, amit elterveztünk, sok jó egyéni teljesítmény volt és a beszállók is hozzátettek a játékhoz. Rendben, nem volt csilivili, látványos a játékunk, de jelenlegi helyzetünkben ez nem is lehetett reális elvárás. Kontrolláltuk a védekezést, támadásainkban is volt erő, akadtak lövéseink, nagyon sajnáljuk, hogy egy pici hibát elkövettünk a végén, amivel rögtön élt a Vasas. Már a második hazai meccsünk volt, amelyiken a végén két pontot veszítünk, aki azt gondolta, vagy nyilatkozta, hogy szerencsés csapat a Haladás az most is láthatta, ez nem így van. Sokat tettünk a győzelemért, az történt a pályán, amit mi akartunk. (haladas.hu)

Simon Antal (Vasas): – Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen a Szombathely igazolta a tabellán elfoglalt második helyét. Az első félidőben egyik kapu előtt sem adódtak nagy helyzetek, egyik portásnak sem kellett védenie. Mindkét csapat kereste a fogást a másikon, a labdabirtoklás nagyjából 50–50 százalék körül lehetett. A hazaiak nagyon veszélyesen kontráztak, a bal oldalon Bosnjak és Halmosi jól indultak mélységből. Figyelnünk kellett, hogy hátul ne lazuljunk fel. A második félidőre valamivel jobban jött ki a Haladás, nagyon rákapcsolt, egy szép bal oldali támadásuknál rosszul helyezkedtünk ez pedig megbosszulta magát, gólt kaptunk. A cserékkel sikerült felráznunk a csapatot, voltak lehetőségeink, míg korábban több hasonló meccset elveszítettünk, ezúttal sikerült döntetlenre hoznunk. Értékes pontot szereztünk egy olyan csapat otthonában, ahonnan nehéz pontokat elvinni. Gratulálok csapatomnak. Németh Máriót a jobb oldalra vezényelte Mészöly Géza, ez az elején megzavart bennünk, de aztán a csapat hamar lereagálta, később nem volt ebből gond. (haladas.hu)

Békéscsaba–Videoton FC 2–0 (2–0)

Békéscsaba, 1312 néző, v.: Fábián

Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vadász (Bagi, 58.), Fehér Zs., Guaru – Calvente Criado (Kertész, 90.), Spitzmüller, Borbély, Laczkó, Viczián – Birtalan (Szilágyi P., 77.)

Videoton FC: Danilovic – Nego (Oliveira, 75.), Vinícius, Lang, Stopira – Gyurcsó, Pölöskei, Kovács I. (Feczesin, a szünetben), Simon Á., Pátkai (Rudolf, 66.) – Suljic

Gólszerzők: Viczián (22.), Calvente Criado (45.)

Sárga lap: Simon Á. (32.), Vinícius (34.), illetve Bényei (37.), Borbély (40.)

A meccs elején nem estek egymásnak a csapatok, csak egy–két távoli lövéssel próbálkoztak a játékosok, de ezek sem jelentettek komoly veszélyt a kapura. Tapogatozó, óvatos játékot láthatott a közönség, amikor a hazaiak váratlanul vezetést szereztek. A félidő hátralévő része szinte eseménytelenül telt, majd közvetlenül a szünet előtt megduplázta előnyét a Békéscsaba.

A folytatásban a székesfehérváriak birtokolták többet a labdát, mezőnyfölényük azonban teljesen meddőnek bizonyult, egyáltalán nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk, így a Békéscsaba szervezett játékával biztosan őrizte meg előnyét a lefújásig.

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): – Rengeteget dolgozott ma a csapat, minden egyes játékos maximálisan betartotta, amit kértünk tőle. Meg tudtuk fogni a Videoton három gyors támadóját, nem hagytunk nekik területet, két szép kontrával pedig meg tudtuk nyerni a meccset. Úgy érzem, kezd beérni a munkánk és lassan összeáll a csapat, gratulálok mindenkinek, megérdemeltük a három pontot. (vidi.hu)

Pető Tamás (Videoton): – Bármit is mondanék, üres fecsegésnek tűnhet egy ilyen meccs után, értetlenül állok az eredmény előtt. Úgy gondolom, hogy mi próbáltuk játszani a focit, járattuk a labdát, de gólt nem szereztünk, az ellenfél pedig háromszor jutott el a kapunkig és kétszer is betalált. Kialakítottuk a helyzeteket, végigvittük a támadásokat, de a befejezéseknél rendre rosszul döntöttünk. A múlt héten remekül működött minden, ma viszont nem sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat. (vidi.hu)

Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK 2–1 (1–0)

Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Szabó

Budapest Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth – Nagy G. (Gazdag 74.), Hidi, Kamber – Vernes (Délczeg 79.), Youla (Vasiljevic 74.), Holender

Diósgyőri VTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Eperjesi – Kitl, James, Bognár, Németh, Barczi – Novothny (Grumic 72.)

Gólszerző: Vernes (45.), Kamber (91.), illetve Barczi (50.)

Sárga lap: Vernes (44.), illetve James (83.), Barczi (90.)

Az első félidőben mindkét fél előtt adódtak nagy helyzetek, a vendégek kapufát is lőttek, ám sokáig nem született gól, aztán a hajrában megszerezték a vezetést a hazaiak.

A fordulás után szinte azonnal egyenlíteni tudott a Diósgyőr, majd a Honvéd pillanatai következtek. A hazaiak kapufáig, s több nagy helyzetig eljutottak, de nem találtak kapuba. Aztán az utolsó pillanatokban egy szabadrúgás után Kamber megszerezte a győzelmet a Honvédnak.

Marco Rossi (Budapest Honvéd): – Egy küzdelmes meccset játszottunk, örülünk, hogy győztesen jöttünk le a pályáról. Nehéz meccsre számítottunk, mert az ellenfél jó játékosokból áll, még ha ma hiányoztak is néhányan. Összességében megérdemelten nyertünk, szerencséről csak abban az összefüggésben beszélhetünk, hogy szerencsés időpontban lőttük a gólokat, az ellenfélnek nem maradt lehetősége a válaszra. (dvtk.eu)

Bekő Balázs (DVTK): – Ha egészében nézzük a mérkőzést, négy szabályos gól született, mégis kikaptunk 2–1–re. Teljesen másként alakult volna a mérkőzés, ha megadják Novothny Soma gólját. Semmi nem indokolta az első félidő végén, hogy hátrányba kerüljünk, sőt nekünk kellett volna előnnyel fordulnunk, azonban felálltunk belőle. Azt gondolom, hogy jól is játszottunk, nem tudom bántani a csapatot a vereségért. Kemény csata, nagy fizikai harc volt, amibe jól beleálltunk. Sajnálom, hogy a végén kihagyott a koncentráció, és elveszítettük a mérkőzést. (dvtk.eu)

Puskás Akadémia–Ferencváros 0–0

Pancho Aréna, 3300 néző, v: Andó–Szabó

Puskás Akadémia: Pogacsics – Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar – Pauljevic, Bacelic–Grgi, Sallai (Zsótér, 80.), Márkvárt, Pekár – Lencse (Tischler, 89.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Sesták (Lakatos, 80.), Gera, Busai (Varga, 69.), Nagy Á., Lamah (Haraszti, 46.) – Böde

Sárga lap: Fiola (69.), illetve Gera (78.)

Az eddig százszázalékos Fradi volt a kezdeményezőbb, de támadásaiból hiányzott a hatékonyság, részben azért is, mert a fordulónak a tabella kilencedik helyezettjeként nekivágó vendéglátók nagyon jól védekeztek. Olykor még ellenakciókra is futotta erejükből, sőt akár a vezetést is megszerezhették volna, de Lencse László rendre rosszul célzott.

A kevésbé élvezetes első félidőt követően is inkább a Ferencváros kezdeményezett, az átütő erő azonban nem volt meg a zöld–fehérekben. Az utolsó negyedórára rákapcsolt a fővárosi együttes, több veszélyes akciója is akadt, ám egyik sem vezetett eredményre. A befejező percekben Böde Dánielnek a fejese, Haraszti Zsoltnak pedig a lövése dönthetett volna, de labdájuk elkerülte a kaput.

Paksi FC – DVSC–TEVA 1–1 (1–0)

Paks, 1000 néző, v: Vad II

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsé, Gévay, Szabó J. – Bartha, Bertus (Bor, 85.), Kecskés, Papp K., Koltai (Hahn, 77.) – Balázs Zs.

DVSC: Radosevic – Mészáros, Máté P., Brkovic, Korhut – Jovanovic (Tisza, 56.), Varga J. (Zsidai, 26.), Bódi, Ferenczi J.(Kulcsár, 83.) – Balogh N., Sidibe

Gólszerzők: Bartha (8.), illetve Tisza (63.)

Sárga lap: Szabó J. (13.), Kecskés (40.), Balázs Zs. (45.), Lenzsér (60.), illetve Korhut (11.), Zsidai (49.), Balogh N. (80.)

Meglehetősen gyorsan, mindössze nyolc perc után megszerezte a vezető gólt a Paks, ezt követően pedig azonnal taktikát is váltott: átadta a területet a vendégcsapatnak, s ellentámadások vezetésével próbált veszélyeztetni. A Debrecen igyekezett élni a felkínált lehetőséggel, s gyakorlatilag végigtámadta az első félidőt, de nem sikerült egyenlítenie.

Fordulás után hamar újabb gólt szerzett a hazai együttes, ezt azonban les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Valamivel több mint negyedóra múlva a csereként beállt Tisza révén sikerült a kapuba találnia a DVSC–nek, amely ezután is többet birtokolta a labdát, a fordítás viszont nem jött össze neki. Az utolsó percekben a Paks mozgósított nagy erőket a győzelemért, de nem járt sikerrel.

Csertői Aurél (Paks): – Jól játszottunk az első félidőben, majd kijöttünk a másodikra, és most itt a sajtótájékoztatón azt tudom mondani, hogy úgy érzem egy szabályos gólunkat nem adták meg. Ez egy kicsit megfogott bennünket, pedig kettő–nullánál nyilván más lett volna a játék. Ekkor ránk jött a Debrecen, aminek meg is lett az eredménye. Harcos mérkőzés volt, egy mély talajú pályán, amin sajnos nem sikerült győznünk, de mindkét csapat odatette magát. A játékunk jobb volt, mind az MTK ellen, és örvendetes, hogy a meccs nagy részében mi uraltuk a játékot, de az eredmény a legfontosabb. Jó lett volna nyerni! (paksifc.hu)

Fotó: MTK Budapest/Facebook

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/21218/pics/lead_800x600.jpeg
Debrecen,Diósgyőr,Ferencváros,Haladás,Honvéd,MTK,Paks,Puskás Akadémia,Újpest,Vasas,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?