Győzelemmel ünnepelt az éllovas

Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd FC 2–1 (2–1)

Groupama Aréna, 9037 néző, v: Kassai

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro – Gera, Nagy Á., Varga R. (Ramírez, 62.) – Lamah (Haraszti, 70.), Hajnal (Cukic, 49.), Sesták – Böde

Bp. Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth – Nagy G., Hidi (Prosser, 70.), Kamber, Gazdag – Vernes (Holender, 55.), Youla (Vasiljevic, 64.)

Gólszerzők: Hajnal (35.), Varga R. (39.), illetve Youla (9.)

Sárga lap: Sesták (17.), Ramírez (76.), Haraszti (91.), illetve Vernes (7.), Youla (43.), Botka (71.), Nagy G. (75.)

Jó iramú, helyzetekben bővelkedő játékot hozott az első félidő. Némi meglepetésre a kispestiek lehetőségei voltak veszélyesebbek, elsősorban azért, mert a hazaiaknál nem vált be az újonnan alkalmazott, háromvédős felállás. Youla révén egyáltalán nem érdemtelenül szerzett vezetést a 9. percben a Honvéd, a folytatásban viszont előbb kiegyenlítetté vált a játék, majd a Ferencváros átvette az irányítást, és négy perc alatt lőtt két góljával még a szünet előtt megfordította az állást.

Jóval eseménytelenebb volt a második periódus, pedig a hazaiak átszervezték csapatukat, és újra a megszokott felállásban játszottak. A hajrában ismét megélénkült a játék, az FTC–nek több ígéretes lehetősége is akadt, de újabb gól ennek ellenére nem született.

DVSC–TEVA–Újpest FC 1–1 (1–1)

Debrecen, 4052 néző, v: Farkas

DVSC: Radosevic – Mészáros, Máté P. (Sidibe, 22.), Brkovic, Korhut – Jovanovic, Bódi, Zsidai, Tisza – Balogh N., Castillion (Kulcsár T., 60.)

Újpest:

Kovács Z. – Nagy T., Litauszki, Heris, Mohl – Balázs B., Bardhi, Balogh B., Hazard (Perovic, 87.), Andric – Diagne

Gólszerzők: Tisza (28.), illetve Diagne (32.)

Sárga lap: Brkovic (78.), illetve Bardhi (72.), Nagy T. (76.)

Az első félórában viszonylag csendesen zajlott a találkozó, aztán négy perc alatt gyors gólváltás, majd izgalmas folytatás következett: a 28. percben Tisza szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, ám a fővárosi lila–fehérek Diagne révén a 32. percben máris egyenlítettek.

A játékrész hátralévő részében és a fordulás után is szórakoztató futballt láthatott a Nagyerdei Stadion valamivel több mint négyezer fős közönsége.

A játék igazán a hajrára, nagyjából az utolsó húsz perce vált valóban izgalmassá, a Debrecen komoly erőket mozgósított az egyenlítésért, s több nagy helyzetet is kidolgozott, az Újpest pedig elsősorban a védekezésre koncentrált. A hajdúságiak játékosai pontatlanok voltak a befejezéseknél, a fővárosiak pedig az egy pont őrzésére rendezkedtek be, így igazságosnak mondható döntetlennel zárult az összecsapás.

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője: - Izgalmas mérkőzésen vagyunk túl, inkább a küzdelem dominált. Sikerült vezetést szereznünk, de hamar jött az egyenlítés. A meccs folyamén sokszor pontatlanok voltunk, a levegőben volt a labda, ahelyett, hogy a földön járattuk volna. Nem tudtunk úgy támadásokat vezetni, ahogy szerettük volna. A végén vezettünk néhány szép veszélyes akciót, de nem sikerült gólra váltani.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: - Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon jó Debrecen ellen. Itt mindig nehéz találkozókat vívunk. A Loki erős csapat, és tudtuk jól, bármilyen kis hibát elkövetünk, az ellenfél azonnal megbüntet. Így is lett, de utána a meccs során kezünkben volt az irányítás, voltak a lehetőségeink. Közel álltunk a győzelemhez. Megvolt a jó teljesítmény, labdabirtoklás, de csak egy pont lett a vége. Gratulálok a játékosaimnak, és sok sikert kívánok a Debrecennek a bajnokság hátralévő részében. (dvsc.hu)

Vasas FC–Paksi FC 1–2 (0–2)

Illovszky Stadion, 1500 néző, v: Bognár T.

Vasas: Nagy G. (Hermány, 20.) – Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya – Czvitkovics (Vida, 74.), Vukasovic, Berecz – Pavlov, Ubiparip, Lázok (Remili, 57.)

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Fröhlich, 87.), Kecskés (Kesztyűs, 33.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Hahn, 64.)

Gólszerzők: Remili (60.), illetve Koltai (23.), Bartha (42.)

Sárga lap: Osváth (67.), Pavlov (85.), Grúz (93.), illetve Rodenbücher (38., a kispadon), Papp K. (91.)

Rendkívül lendületes támadójátékkal kezdte a mérkőzést a Vasas, ez több ígéretes helyzetben, egy tizenegyesgyanús szituációban és egy keresztlécen csattanó szabadrúgásban mutatkozott meg. A meccs első találata az angyalföldiek öngólja volt, ezt a játékvezető szabálytalanságra hivatkozva nem adta meg, de a saját csapattársával ütköző Vasas–kapust, Nagy Gergelyt lecserélték, majd kórházba szállították. A fővárosiak ettől megzavarodtak, és – számos további lehetőségük ellenére – a szünetig kétgólos hátrányba kerültek.

A második felvonást is jóval kezdeményezőbben, veszélyesebben kezdték a házigazdák. A sérülés után visszatérő Remili Mohamed révén szépítettek, és a folytatásban is támadásban maradtak, de csak egy les miatt meg nem adott gólra futotta erejükből. A vendég tolnaiak rendkívül hatékony játékuknak köszönhetik a győzelmet, bár a játék képe alapján a Vasas legalább a döntetlenre rászolgált volna.

Simon Antal (Vasas): - Tudtuk, hogy az NB I talán legjobban védekező csapata lesz az ellenfelünk, ennek ellenére nagyon jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetünk volt, de sajnos Nagy Gergely kényszerű cseréje megtörte a lendületünket. Ezt követően kaptunk két gólt, így onnan már nagyon nehéz dolgunk volt. A második félidőben Moha révén szépítettünk, sajnos azonban az egyenlítés nem sikerült. Sok helyzetünk volt, de ezeket rossz százalékban használtuk ki. (vasasfc.hu)

Csertői Aurél (Paks): - Nem kezdtük jól a mérkőzést, de aztán volt 20 jó percünk, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót. Eddig idegenben nem nagyon ment a gólszerzés, annak ellenére, hogy voltak lehetőségeink, örülök, hogy most két gólt is szereztünk. Azt senki ne várja tőlünk, hogy lefutballozzuk az ellenfelünket idegenben, hiszen a Vasas egy jó csapat. A végén is a hazaiak játszottak fölényben, de sikerült megőriznünk az előnyünket és fontos győzelmet arattunk. (vasasfc.hu)

Videoton FC–Puskás Akadémia FC 3–2 (1–2)

Székesfehérvár, 1745 néző, v.: Erdős J.

Videoton: Danilovic – Szolnoki (Feczesin 31.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Pölöskei (Simon Á. 72.) – Oliveira (Kovács I. 72.), Gyurcsó, Suljic

PAFC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar – Bacelic–Grgic, Márkvárt (Pintér B. 83.) – Pauljevic, Sallai R. (Tischler 83.), Pekár – Lencse

Gólszerzők: Gyurcsó (33., 79.), Suljic (50), illetve Lencse (6.), Pekár (22.)

Sárga lap: Pölöskei (10.), Pátkai (52.), Stopira (65.), illetve Bacelic–Grgic (58.), Márkvárt (69.), Fiola (81., 84.)

Piros lap: Fiola (84.)

Óriási Videoton–helyzettel indult a mérkőzés, de Pölöskei senkitől sem zavartatva kapu mellé fejelt. Nem kellett azonban sokat várni az első gólra, igaz a fehérvári szurkolók nem túlzottan örültek ennek: Vinícius utolsó emberként labdát vesztett, Lencse pedig higgadtan lőtte be a ziccert. A folytatás is hasonló "koreográfiát" hozott: Oliveira rontott egy hazai támadás végén, míg a másik oldalon szögletből visszagurított labdából Pekár lőtt magyar pályákon ritkán látható bombagólt. A Videoton kétgólos hátrányban sem adta fel és még szünet előtt Gyurcsó szabadrúgásgóljával szépített.

Fordulást követően egyenlített a hazai csapat, szép akció végén Suljic volt eredményes. Ezt követően mindkét együttes a győztes gólért küzdött, amit a Videotonnak sikerült megszereznie Gyurcsó révén.

Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás 1–1 (1–1)

Miskolc, 3409 néző, v.: Iványi

Diósgyőri VTK: Rados – Kovács G., Lipták, Tamás M., Eperjesi – Kitl, Okuka, James (Egerszegi, 65.), Barczi – Takács T. (Grumic, 65.), Novothny

Szombathelyi Haladás: Király – Angyal, Jagodics, S. Wils, Bosnjak – Medgyes (Gosztonyi, 70.), T. Wils, Németh M., Fehér Z., Halmosi (Nagy P., 85.) – Gaál (Popin, 80.)

Gólszerzők: Novothny (16.), illetve Németh M. (26.)

Sárga lap: Tamás M. (89.), illetve Fehér Z. (15.), Medgyes (66.), Gaál (75.)

Elég álmosan kezdtek a csapatok, így unalmasan csordogált a mérkőzés, mígnem az első valamire való támadásból a hazaiak vezetést szereztek. Amilyen váratlanul került előnybe a Diósgyőr, tíz perccel később olyan meglepetésszerű volt a vendégek egyenlítése is. Az első félidő hajrájában a miskolci csapat fölénybe került, de a szombathelyi védelem, illetve Király Gábor magabiztosan hatástalanította a hazai akciókat.

A folytatásban sem lett nagyobb az iram és színvonalasabb a meccs, de az változást jelentett, hogy a Haladás futballozott aktívabban, ugyanakkor ez csak egy–két távoli lövésben nyilvánult meg, komoly lehetőségben nem. A meccs utolsó szakaszában egyik csapat sem vállalt kockázatot a győzelem megszerzése érdekében, így végül igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Bekő Balázs (DVTK): - Tudtuk a mérkőzés előtt is, hogy nagy valószínűséggel nem lesz gólzáporos találkozó, hiszen a Haladás stabil védekezésből játszik. Az első félidőben jól kezdtük a mérkőzést, jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, gólt is szereztünk. Azt gondoltam előzetesen, hogy körülbelül egygólos mérkőzés lesz, és ez igaz is lett, de sajnos sikerült gyorsan „kiegyenlítettnünk” az ellenféllel. Megint olyan hibát követtünk el egy beadásnál, amit nem lehet. Onnantól kezdve nagy küzdelem folyt a pályán, de helyzetek nem alakultak ki. Mindenki odatette magát, becsülettel harcolt, azonban nálunk a kreativitás hiányzott, hiszen egyetlen olyan játékos volt a pályán Barczi Dávid személyében, aki kreativitást tudott vinni a játékba. Tőle azonban nem várható el, hogy minden támadásban részt vegyen, minden támadásban olyan momentuma legyen, amitől több helyzetünk lesz. Becsülettel tettük a dolgunkat, dolgoztunk rengeteget, fegyelmezettek voltunk. Sajnáljuk a kihagyást, mert ahogy mondtam, ez egy egygólos találkozó volt, amit megnyerhettünk volna. (dvtk.eu)

Mészöly Géza (Haladás): - Az első félidei gólváltás után kiegyenlített játékrészt láthattunk. A második 45 percben jobban mezőnyfölényben, játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, játékban egészen szép dolgokat csináltunk. Sajnos a végjátékban az utolsó passzok nagyon hiányoztak ahhoz, hogy gólt szerezzünk. Összességében, értékes pontot szereztünk, egy pici hiányérzet azért van bennünk, mert a második félidei játék alapján volt lehetőség egy újabb bravúrra. Ez nem sikerült. Az első kör végén egy vereséggel a 2. helyen állunk. stabil csapat vagyunk, az egyenlítés után lábra kaptunk. (dvtk.eu)

Békéscsaba 1912 Előre–MTK Budapest 1–1 (0–0)

Békéscsaba, 1732 néző, v.: Karakó

Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vadász, Fehér Zs., Guaru – Borbély, Spitzmüller, Calvente Criado, Laczkó (Punosevac, 75.), Viczián – Birtalan (Szilágyi, 67.)

MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Thiam (Hajdú, 68.), Kanta, Varga Sz. (Gera D, 52.) – Strestík (Hrepka, 81.), Torghelle, Ramos

Gólszerzők: Punosevac (90+3.), illetve Torghelle (64.)

Sárga lap: Laczkó (12.), illetve Thiam (31.), Varga Sz. (36.)

A kezdés után a hazaiak irányítottak az összecsapást, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt. A fővárosiak játéka a félidő második részében fokozatosan feljavult, és átvették a kezdeményezést, de gólt a szünetig nem láthatott a közönség.

A fordulást követően újra a Békéscsaba ragadta magához a kezdeményezést, egy ellentámadás végén azonban Torghelle révén mégis az MTK szerzett vezetést. Néhány perccel később végleg eldönthette volna a három pont sorsát a vendégcsapat, de Ramos ziccere a kapufán csattant.

A hajrában a Békéscsaba nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, amely végül a 93. percben sikerült is a csapatnak.

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Izgalmas meccs volt. Az egész mérkőzéen jó teljesítményt nyújtottunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Hátrányban sem adtuk fel, fegyelmezettek voltunk, még ilyen jó csapat ellen is, mint az MTK Budapest, tudtunk ilyen szinten játszani. Pszichésen bírtuk a terhelést, gratulálok a csapatomnak, megérdemeltük az egy pontot. (mtkbudapest.hu)

László Csaba (MTK): - Nehéz ebben a pillanatban szavakat találni. Az Újpest ellen hátrányból visszajöttünk, most nem tudtuk megtartani az előnyünket. Jó úton járunk, de sajnos ilyen meccset még nem tudunk lehozni. Nem vagyok mérges, de sokkal jobban kellett volna figyelni. A gólunk után két helyzetünk is volt, valamelyikből gólt kellett volna szereznünk. Sajnos a végén, az elpasszolt labda, és a szabadrúgás megpecsételte a sorsunkat, csak saját magunkat okolhatjuk az elveszett két pontért. A Békéscsaba jól játszott, és megérdemelte az egy pontot. (mtkbudapest.hu)

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/21402/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?