"Nem kell a Pintér!"

A Nemzeti Sport Online információi szerint a játékosok küldöttsége szombaton a bajnoki után felkereste a klub vezetőit, hogy lebeszéljék őket arról, hogy a bukott szövetségi kapitányt, Pintér Attilát nevezzék ki vezetőedzőnek. 

Emellett az is sokat jelenthetett, hogy az edző ellent tüntettek a hazai drukkerek is. 

A Videoton vezetői visszatáncoltak és nem kötnek szerződést Pintér Attilával. (Mellékszál, de egyáltalán nem érdektelen. Vélhetően ezzel vége egy magyarországi karriernek is. Pintér két alkalommal nyert bajnokságot, előbb az FTC-vel, majd a Győrrel. Aztán kinevezték szövetségi kapitánynak, ám elsöpörte a népharag. A Videoton kispadjára le sem ülhetett, mert olyan gyűlölethullám indult meg vele szemben, amire talán senki sem volt felkészülve. Nem valószínű, hogy jelentős magyarországi klub alkalmazza majd a jövőben Pintér Attilát.)

Valakinek ugyanakkor le kell ülnie a kispadra, hiszen Pető Tamás, megbízott szakvezetőnek nincs megfelelő edzői képesítése ahhoz, hogy az NB I-ben dolgozzon. Lapértesülések arról szólnak, hogy magyar szakembert neveznek ki a csapat élére, aki ebben a bajnokságban irányítja az együttest, majd nyártól jön egy külföldi edző. Fehérváron korábban felvetődött már Bódog Tamás neve, aki a Mezey-féle edzői stábnak tagja volt, így részese lehetett a 2011-es bajnoki címnek. Szóba került korábban Horváth Ferenc is, akinek jelenleg az NB II-ben van csapata, de ezer szállal kötődik a Videotonhoz. És még az is megeshet, hogy az utánpótlásban dolgozó Disztl László ül a padra, akinek van pro licence, de kinevezése után is Pető Tamásnál maradna az irányítás. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/21473/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?