Menetel a Ferencváros, győzött az Újpest (videók)

Újpest FC–Vasas 2–0 (0–0)

Szusza Ferenc Stadion, 1834 néző, v: Erdős

Újpest FC: Balajcza – Nagy T. (Hazard, a szünetben), Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Forró – Balázs B. (Kabát, 70.), Bardhi, Balogh B., Andric – Diagne

Vasas: Nagy G. – Osváth (Vida, 5.), Debreceni, Grúz, Hangya – Czvitkovics (Berecz, 64.), Vukasovic, Adamovic (Novák, 83.) – Remili, Pavlov, Könyves

Gólszerző: Diagne (80., 85., előbbit 11–esből)

Sárga lap: Könyves (4.), Remili (54.)

Az első félidőben fölényben játszott a hazai együttes, a vendégek figyelmét és erejét a védekezés kötötte le. A szünetig a Vasas kapufáig, az Újpest egy lesről szerzett gólig jutott, így gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A folytatásban változatlanul a hazaiak irányították a játékot, többször próbálkoztak gólszerzéssel, de a kaput sem találták el. A 80. percben aztán a tíz perccel korábban becserélt Kabát Péter tizenegyest harcolt ki a lila–fehéreknek, a büntetőt pedig Diagne értékesítette. A légiós összekülönbözött Kabát Péterrel, hogy ki végezze el a büntetőt, végül a fiatal külföldi állt a labda mögé. Az elefántcsontparti csatár öt perccel később duplázott, miután lövése megpattant a menteni igyekvő védőn, ezzel a találattal pedig végleg eldőlt a mérkőzés.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): „Az első és legfontosabb, amit a mérkőzéssel kapcsolatban szeretnék kiemelni az az, hogy megszereztük a győzelmet a Vasas ellen, amellyel most már három ponttal gazdagodtunk. Az első félidő alapján elmondható, hogy nagyon nehezen indult a találkozó, sajnos a győzelmi kényszer olyan mértékű nyomást helyezett a játékosokra, amely alatt sokan leblokkoltak. A második félidőre kértem a játékosaimat, hogy próbáljanak az eddiginél is nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelünkre, és több olyan helyzetet kialakítani, amelyek kapura veszélyesek. Egy szerencsés helyzetben Kabát remekül tartotta meg a labdát, azonban szabálytalanul szerelték. A mérkőzés előtt megállapodtunk, hogy Balogh rúgja, de végül a második számú Diagne állt a labda mögé. Nagyon szépen értékesítette a büntetőt, amely után teljesen átalakult a játék képe. Nálunk volt a kezdeményezés és sokkal magabiztosabban játszottunk. A második gól után pedig biztosítva volt a győzelem. Gratulálok a játékosoknak, úgy gondolom, hogy ez egy nagy lökés és motivációs tényező a jövőre nézve. Megérdemeltük a győzelmet!" (ujpestfc.hu)

Simon Antal (Vasas): Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Az első félidőben volt egy szerencsétlen történet, Osváth megsérült, illetve Pajovic is hiányzott a védelemből. A 11-est vissza kell nézni. A második félidőben az Újpest meddő fölényben játszott, ziccerük nem volt, jól tartotta magát a csapat, de a támadásokra nem maradt erő. Az első gól döntött, a második gól véleményem szerint nem lett volna, ha nincs az első. Ettől függetlenül gratulálok az Újpestnek.

Diósgyőri VTK–Ferencváros 0–2 (0–1)

Miskolc, 7500 néző, v.: Szabó Zs.

Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes – James, Kitl (Nikházi, 59.) – Bacsa, Bognár I. (Koman, a szünetben), Barczi – Novothny (Takács T., 75.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera (Pintér Á., 82.), Nagy Á. – Varga R. (Busai, 73.) Sesták (Haraszti, 73.), Lamah – Böde

Gólszerzők: Sesták (29.), Lamah (79.)

Kiállítva: Tamás (17.)

Sárga lap: Kitl (55.), Nikházi (73.), illetve Ramírez (32.)

Már a találkozó elején előnybe került a Ferencváros, igaz, az első negyedóra végén még csak létszámban, ugyanis az utolsó emberként szabálytalankodó Tamást kiállította a játékvezető. A vendégek – akik a bajnokságban legutóbb éppen a Diósgyőr vendégeként, az előző szezon 10. fordulójában szenvedtek vereséget – bő tíz perccel később Sesták révén ki is használták az emberelőnyt.

A fordulást követően a zöld–fehérek magabiztosan őrizték előnyüket, de nem erőltették a találkozó eldöntését. Végül a 79. percben egy szögletvariáció végén Lamah góljával bebiztosította sikerét a fővárosi alakulat.

Szombathelyi–Swietelsky Haladás–Videoton FC 1–0 (1–0)

Szombathely, 3000 néző, v: Kassai

Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Németh M. (Medgyes, 75.), T. Wils, Iszlai – Gosztonyi (Ugrai, 80.), Gaál (Fehér, 88.), Halmosi

Videoton: Danilovic – Nego (Ivanovszki, 67.), Juhász, Vinícius, Fejes – Pátkai, Simon (Pölöskei, 58.) – Suljic, Kovács, Oliveira – Feczesin (Soumah, 76.)

Gólszerző: Gaál (24.)

Sárga lap: Bosnjak (53.), Ugrai (90.), illetve Oliveira (39.), Simon (50.), Nego (53.), Pátkai (89.)

Sok hibával, pontatlanul futballozott a két csapat az első félidő első felében, kiegyenlített volt a játék, de kevés helyzet alakult ki. A hazaiak gólja után a Videoton felgyorsította a tempót, jóval többet támadott, egy–egy alkalommal közel is állt az egyenlítéshez, de ez nem jött össze.

A második játékrészben sem változott sokat a helyzet, bár a 64. percben a Videotonnak nagy esélye volt a gólszerzésre, mert kezezés miatt tizenegyeshez jutott. A labda mögé Feczesin állt, lövését azonban Király bravúrral védte. A kihagyott büntető után nagy lendülettel, de továbbra is eredménytelenül támadott a Videoton, miközben hazai részről is akadt egy–egy ígéretes akció, így ebben az időszakban élénk játékot láthatott a közönség.

Mészöly Géza (Haladás): - Több hazai mérkőzésen is volt már szerencsém a csapattal és a közönséggel együtt örülni, ez is egy ilyen fantasztikus este volt, rettentően büszke vagyok a csapatra. Az első pillanattól kezdve összeszedetten, egységesen játszottunk, ahogy kell. Lehet páran már unják az 1-0-ákat, tőlük elnézést kérek, én nem tartozom közéjük. Persze jó lenne több góllal is nyerni, de így is teljesen elégedett vagyok a mai eredménnyel. Most két hétig is szívesen ünnepelnénk, de erre nincs lehetőség, hiszen szerdán újra jön a Vidi, nekünk pedig nagyon fontos a Magyar Kupa, természetesen komolyan vesszük azt a meccset is. (vidi.hu)

Horváth Ferenc (Videoton): - Azt szoktam mondani, hogy az élet kilencven százaléka szenvedés és munka, a maradék 10 százalék pedig élvezet – a labdarúgásról ugyanezt gondolom. Amíg nem tanulunk meg szenvedni a pályán, nagyon nehéz lesz nyerni, hiába vannak jó játékosaink. A gitáron is az a húr zeng, amelyik meg van feszülve. Hiába rúgtunk meg nem adott gólt, harcoltunk ki tizenegyest és alakítottunk ki óriási helyzeteket, ahhoz, hogy megnyerjünk egy meccset, ennél sokkal többet kell tenni. Néha meg kell dögleni a pályán, néha csak úgy leesik egy győzelem, de ez most nem ez az időszak, szóval van hiányérzetem. A Haladás ma mindent megtett a sikerért, nekik ezúton is gratulálok a három ponthoz. (vidi.hu)

MTK Budapest–Budapest Honvéd 2–1 (2–0)

Illovszky Stadion, 1174 néző, v: Vad II

MTK: Hegedüs – Bese, Poór, Grgic, Vadnai – Vass Á. – Strestik (Thiam, 67.), Kanta J., Gera – Ramos (Deutsch, 83.), Torghelle (Hrepka, 75.)

Honvéd: Kemenes – Botka, Lovrics, Bobál D. (Délczeg, 83.), Baráth – Nagy G. (Gazdag, 70.), Kamber, Vasiljevic – Holender, Prosser (Erdélyi, 66.), Vernes

Gólszerzők: Torghelle (33., 39.), illetve Kamber (54.)

Sárga lap: Strestik (65.), Grgic (72.), Hrepka (89.), Gera D. (93.), illetve Bobál D. (61.), Erdélyi (80.)

Gólszerzők: Torghelle (33., 39.), illetve Kamber (54.)

Sárga lap: Strestik (65.), Grgic (72.), Hrepka (89.), Gera D. (93.), illetve Bobál D. (61.), Erdélyi (80.)

Váltakozó mezőnyjátékkal, de komoly helyzet nélkül telt az első fél óra, majd a brazil Ramos közeli csúsztatása és Kemenes Szabolcs bravúros védése jelentette az első igazán veszélyes lehetőséget. A 33. percben Kanta József pontos szabadrúgását Torghelle Sándor fejelte korábbi csapata kapujába. Hat perccel később megszerezte második gólját az MTK tapasztalt csatára: a kimozduló Kemenes felett pontos, látványos mozdulattal emelte a hálóba a labdát.

A szünet után komoly nyomást gyakorolt ellenfele kapujára a Honvéd, és az 54. percben sikerült szépítenie: Vasiljevic lövését bravúrral védte Hegedüs, de a kipattanót Kamber belőtte – ez volt az első találat, amit az MTK a mostani szezonban az Illovszky Stadionban kapott, eddigi négy meccsén ugyanis nem voltak eredményesek az ellenfelei. Ezután húsz másodpercen belül kétszer is a kapufát találták el a kispestiek, akik a második félidő további részében is számos kecsegtető lehetőséget dolgoztak ki, de egyenlíteniük nem sikerült.

László Csaba (MTK): - Gratulálok a Honvédnak, megnehezítették a dolgunkat. A mérkőzésen három fordulópont is volt, ezekből jobban jöttünk ki. Volt időszak, amikor eldönthettük volna, de olyan is, amikor megúsztuk az egyenlítést. A szép játékot ma felülírta az eredményesség, a harciasságunk meghozta a várt sikert. Az első félidő elején kivártunk, szerencsére jöttek a gólok, és ekkor jól is játszottunk. A második félidőben a Honvéd mindent egy lapra tett fel, amit lehetett megpróbáltak, és a pontrúgásaik is életveszélyesek voltak. A két kapus kiválóan védett. Nem tetszett a második félidei játékunk, ott nem jött elő a „gyilkos ösztön” a csapatomból, nem az történt, aminek ilyenkor történni kellene. Felhívtam a szünetben a srácok figyelmét, hogy még nem nyertük meg a mérkőzést, és vegyük ki a Honvéd játékát, de ez nem valósult meg. Örülök a három bajnoki pontnak. Fontos volt a mai győzelem, mert ezzel tudjuk tartani a pozíciónkat. A két Honvéd kapufánál szerencsénk is volt, de sokat tettünk ezért.(mtkbudapest.hu)

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - A mérkőzésen a Honvéd focizott, az ellenfél pedig nyert. Hátul többször hibáztunk, ebből Torghelle két gólt is szerzett az első félidőben. A mérkőzésen a hazaiak három helyzetből kettőt értékesítettek, míg mi számtalan lehetőségünkből csak egyet. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, szerzett két gólt a hazai csapat és ezek után már csak futottunk az eredmény után. A második félidőben viszont egyértelműen a hazaiak fölé kerekedtünk, sok helyzetet kihagytunk. Nem volt szerencsénk. A meccs embere egyértelműen a hazaiak kapusa volt, szenzációsan védett. A szerencse is elpártolt tőlünk. Keményen kell a továbbiakban dolgoznunk, és erőt kell merítenünk a második félidei teljesítményünkből. (mtkbudapest.hu)

Puskás Akadémia–DVSC–TEVA 1–1 (0–0)

Felcsút, 1513 néző, v: Andó–Szabó

Puskás Akadémia: Pogacsics – Fiola, Fodor (Herceg, 75.), Kelic, Dinjar (Kocsis G., 90.) – Pauljevic, Bacelic–Grgi, Sallai, Márkvárt, Pekár – Lencse

DVSC–TEVA: Radosevic – Mészáros, Máté P., Brkovic, Korhut – Kulcsár T., Varga J., Zsidai, Tisza (Szakály P., 60.), Balogh N. – Sidibe (Castillion, 80.)

Gólszerzők: Lencse (82.), illetve Korhut (87.)

Sárga lap: Pauljevic (6.), Fiola (63.), Kocsis G. (90.), illetve Máté P. (38.), Balogh N. (63.), Sidibe (65.)

Közepesen eseménydúsan telt el az első félidő, amelyben mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de a vezetést egyik együttesnek sem sikerült megszereznie. A kiegyenlített első 45 perc után a döntetlen igazságos állásnak tűnt.

Fordulás után hasonló maradt a mérkőzés képe, változatlanul becsülettel próbálkoztak a hazaiak és a vendégek is, a valódi izgalmakra azonban a hajráig várnia kellett a másfél ezres közönségnek. Az utolsó tíz percen belülre érve előbb egy gyors és hibátlanul kivitelezett felcsúti ellentámadás végén született gól, néhány perccel később pedig egy szépségdíjas szabadrúgásból szerzett debreceni találat alakította ki a végeredményt, amely összességében igazságosnak mondható.

Békéscsaba 1912 Előre–Paksi FC 2–3 (2–0)

Békéscsaba, 1000 néző, v.: Berke

Békéscsaba 1912 Előre: Mursits – Bényei, Balog Zs., Piermayr, Guaru – Calvente Criado (Szilágyi P., a szünetben), Spitzmüller, Viczián (Szalai, 63.), Laczkó, Borbély – Birtalan (Punosevac, 84.)

Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Koltai, Bertus, Kesztyűs (Szakály D., 65.), Papp K., Bartha – Balázs Zs. (Bajner, 65.)

Gólszerzők: Birtalan (7., 10.), illetve Papp K. (54.), Szakály D. (81.), Bartha (97.)

Sárga lap: Papp K. (45.)

Élvezetesen kezdődött a találkozó: ugyan a paksiak hagyták ki az első helyzetet, a 10. percre mégis a Békéscsaba tett szert kétgólos előnyre Birtalan duplájának köszönhetően. Ezt követően a hátrányban lévő vendégek irányították a játékot, különösen Bertus volt elemében, de a szünetig nem sikerült faragni a hátrányon.

A folytatásban még nagyobb erőket mozgósított a Paks és alig tíz perc után szépített: Bertus szögletét követően Papp fejelt a hálóba. A hátralévő időben is a nagy fölényben futballozó vendégek játszottak veszélyesebben és a hajrában sikerült egyenlíteniük. Sőt, a hatperces hosszabbításra emberhátrányba kerülő Békéscsabát előbb csak a kapufa mentette meg, aztán a ráadás lejártakor már az sem, így a Paks ha nehezen is, de megérdemelt győzelmet aratott.

Zorán Spisljak (Békéscsaba): "Kettő-nulla után egyáltalán nem gondoltam arra, hogy megvan a mérkőzés, de arra sem, hogy ezen a napon elbukhatjuk a találkozót. Nagy érvágás volt, hogy az egyik kulcsjátékosunkat, Ezequel Calvente Criadot elvesztettük a második játékrészre. A csapat egy része meglehetősen éretlen játékot produkált." (1912elore.hu)

Csertői Aurél (Paks): "Elaludtunk a mérkőzés elején, a gólok után azonban magához tért a csapat, a huszadik perctől kezdve pedig fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását. Szakály Dénes góljára mondják fociberkekben: jó csere volt. Láttam a csapaton, hogy végig hisz a győzelemben, mentek is előre, egyre több helyzetünk adódott. Ennek köszönhetjük győzelmünket." (1912elore.hu)

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/21891/pics/lead_800x600.jpeg
Debrecen,Diósgyőr,Ferencváros,Haladás,Honvéd,MTK,Paks,Puskás Akadémia,Újpest,Vasas,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?