Játék a kispadért

A Videoton–Diósgyőr találkozónak nemcsak a három pont a tétje, hanem Bekő Balázs állása is. A fiatal vezetőedző korábban sikeresen dolgozott Kecskeméten, s a lila-fehérek jó produkciójának köszönhette a miskolci megkeresést.

Ez azonban nem Kecskemét, ahol nagyjából 1500 néző előtt lép pályára a csapat, s tulajdonképpen nagy különbség nincs a győzelem meg a vereség között, mert kudarc esetén nincs füttykoncert, prémium meg amúgy sem volt. A DVTK-nál stabil a háttér, még szurkoló is akad, így az eddig megszerzett négy győzelem, s az ennek eredményeként összehozott nyolcadik hely kevésnek tűnik. A helyzetet csak kicsit árnyalja, hogy Bekő Balázs kispadja az egész NB I-ben a legforróbb, hiszen ebben a szezonban már több alkalommal is felröppent a híre a miskolci váltásnak. A szituáció azért érdekes, mert volt már ennél rosszabb passzban a Diósgyőr, például amikor négy mérkőzést veszített el egymást követően.

Az utódlással kapcsolatban korábban szóba került már a csapat korábbi spanyol légiósa Fernando neve is. A csatár, aki egy alkalommal a Real Madridban is pályára lépett nagy kedvenc volt Miskolcon. Ha magyar edzőt akarnak Miskolcon, akkor azért nem lesz könnyű dolgok, mert ugyan hazánkban a legmagasabb az egy főre jutó pro licencek száma, ez még nem jelenti azt, hogy tele vagyunk jobbnál jobb szakemberekkel.

Persze mindez nem is érdekes, ha a Diósgyőr nyer Székesfehérváron, ami azért megtörténhet, hiszen a Horváth Ferenc vezetőedzővel egy bajnokit megnyerő és egyet elveszítő Videoton sincs éppen tökéletes passzban.

A Ferencváros a Vasast fogadja, nem kérdés, hogy le is győzi a piros-kék együttest és tovább menetel a bajnoki cím felé. Az angyalföldiek pedig egyre nagyobb bajba kerülnek, hiszen a kiesés elleni küzdelem sikeres megvívásához lassan pontokat kellene szerezniük.

Az Újpest menekül a kiesőzónából. A csapat eddig két riválisát győzte le a bajnokságban: a Vasast kétszer és a Békéscsabát egyszer. Most utóbbihoz látogat a csapat, amely szerdán Zalaegerszegen 5–0-ra nyert a Magyar Kupában a ZTE ellen Hévízen. A találkozón kisebb sérülést szenvedett Kabát Péter, így a játéka kérdéses.   

14. FORDULÓ
15.30: Paks–Puskás Akadémia
15.55: DVSC–Honvéd (Tv: M4)
17.55: FTC–Vasas (Tv: M4)
18.00: Videoton–DVTK
18.00: MTK–Haladás
18.00: Békéscsaba–Újpest

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/22042/pics/lead_800x600.jpg
Debrecen,Diósgyőr,Ferencváros,Haladás,Honvéd,MTK,Paks,Puskás Akadémia,Újpest,Vasas,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?