Tovább menetel az FTC, fordított az Újpest és a Videoton

MTK Budapest - Szombathelyi-Swietelsky Haladás 0-1 (0-0)

Illovszky Stadion, 500 néző, v.: Iványi

MTK Budapest: Hegedüs - Bese, Poór, Grgic, Vadnai - Strestík (Thiam, 74.), Kanta, Vass Á. (Szatmári I., 86.) - Gera D. (Varga Sz., 78.), Torghelle, Ramos

Szombathelyi-Swietelsky Haladás: Király - Angyal (Schimmer, a szünetben), S. Wils, Jagodics, Bosnjak - Gosztonyi (Fehér Z., 86.), T. Wils, Németh M. (Medgyes, 63.), Iszlai, Halmosi – Gaál

Gólszerző: Gaál (75.)

Sárga lap: T. Wils (55.)

Mindkét csapat szervezetten futballozott az első félidőben, de elsősorban a védekezésre összpontosítottak a felek, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Közvetlenül a szünet előtt a válogatott Király Gábornak kellett egyszer nagyot védenie.

A folytatásban egyértelműen az MTK volt a kezdeményezőbb, de Király sorozatos védései megakadályozták a hazaiakat abban, hogy megszerezzék a vezetést. A hajrához közeledve kiszabadult a szorításból a Haladás, amely aztán negyedórával a meccs vége előtt riválisával ellentétben élt a lehetőségével, így megszerezte a három pontot.

Videoton FC-Diósgyőri VTK 2-1 (0-1)

Székesfehérvár, 2413 néző, v.: Vad II.

Videoton FC: Danilovic - Nego, Juhász R., Lang, Szolnoki - Pölöskei (Trebotic, 73.), Pátkai - Suljic, Kovács I., Oliveira (Sejben, a szünetben) - Feczesin (Simon Á., 85.)

Diósgyőri VTK: Rados - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Egerszegi, Kitl - Eperjesi (Barczi, 76.), Novothny (Bognár I., 76.), Koman (Bacsa, 85.) - Grumic

Gólszerzők: Sejben (47.), Nego (70.), illetve Grumic (44.)

Sárga lap: Juhász R. (45.), Nego (50.), Suljic (51.), Kovács I. (51.), illetve Egerszegi (48.), Lipták (49.), Okuka (50.), Eperjesi (64.)

A találkozó elején a hazai csapat lépett fel kezdeményezőbben, próbálkozásai közül azonban egyiket sem váltotta gólra. A Diósgyőr is több alkalommal próbált meg veszélyt teremteni a székesfehérváriak kapujánál és a szünet előtt sikerrel jártak, amikor Grumic fejelt szép támadás után a hálóba.

A második félidő legelején a szünetben becserélt Sejben Viktor első labdaérintéséből egyenlített, ez volt pályafutása első NB I-es gólja. A találat alaposan felpaprikázta a két együttest, mert gyors egymásutánban öt sárgát gyűjtöttek be egy szabadrúgás körüli kakaskodásban. A folytatás már újra a futballról szólt, abban pedig a góltól lendületbe jött Videoton volt jobb és Nego révén megszerezte a győztes találatot.

Békéscsaba 1912 Előre-Újpest FC 1-3 (1-0)

Békéscsaba, 1500 néző, v.: Bognár

Békéscsaba 1912 Előre: Mursits - Bényei, Balog Zs., Piermayr, Guaru - Calvente Criado (Juhász Gy., 70.), Bagi, Spitzmüller, Borbély - Birtalan (Damjanovic, 90.), Punosevac (Kertész, 82.)

Újpest FC: Balajcza - Litauszki, Heris, Kálnoki Kis, Forró - Nagy G. (Sallói, 72.), Sankovic, Bardhi, Balogh B. - Andric (Perovic, 60.), Diagne (Mohl, 90.)

Gólszerzők: Birtalan (5.), illetve Diagne (78.), Perovic (86.), Balogh B. (91.)

Sárga lap: Bényei (40.), Punosevac (68.), illetve Diagne (41.), Nagy G. (68.)

A gyors hazai vezető gól után fölényben játszott az Újpest, voltak helyzetei is, a Békéscsaba pedig elsősorban kontratámadásokra rendezkedett be. Egy ilyen után, a félidő derekán szabadrúgást végezhetett el a házigazda, a gólszerző Birtalan pedig ezúttal a keresztlécet találta el.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a fővárosiak támadtak, a hazaiak pedig jobbára csak védekeztek, de az Újpest erejéből sokáig csak egy kapufára futotta. A hajrához közeledve aztán sokadik helyzetüket gólra váltották a vendégek, majd néhány perc múlva dupláztak, a 91. percben pedig újra betaláltak, így végül elhozták a három pontot Békéscsabáról.

Ferencváros-Vasas 5-1 (3-0)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa (Pintér Á., 75.), Leandro, Ramírez - Nagy Á., Gera (Cukic, 84.) - Varga R., Lamah (Busai, 77.), Sesták - Böde

Vasas: Nagy G. - Preklet, Grúz, Debreceni, Pajovic, Hangya - Vukasovic, Adamovic (Vida, a szünetben), Berecz (Ubiparip, a szünetben) - Remili, Könyves (Ádám M., 78.)

Groupama Aréna, 6873 néző, v.: Farkas Á.

Gólszerzők: Sesták (2.), Varga R. (23., 63.), Leandro (26.), Ramírez (81.), illetve Ubiparip (47.)

Sárga lap: Sesták (60.), illetve Grúz (60.), Preklet (62.), Debreceni (69.), Ádám M. (81.)

A kezdés pillanatától kezdve döntő fölényben voltak a hazaiak, akik a szlovák válogatott Stanislav Sesták góljával már a meccs legelején vezetést szereztek, egy perccel később pedig Böde Dániel a kapufát találta el. A játék képe a folytatásban sem változott, amit az első félidő közepén két újabb FTC-gól jelzett. A szünetig hátralévő időben is többet birtokolta és türelmesen járatta a labdát a listavezető.

A második felvonás legelején a csereként beállt Ubiparip jóvoltából szépített a Vasas, de ez nem hozott számottevő változást a mérkőzés menetében. Varga Roland második találatát Ramírez gólja, majd a legvégén Leandro kapufája követte, így az FTC a tabellán látható különbségnek megfelelően magabiztosan győzött.

DVSC-TEVA-Budapest Honvéd 0-0

Debrecen, 3200 néző, v: Németh Á.

DVSC-TEVA:

Radosevic - Mészáros (Jovanovic, a szünetben), Máté P., Brkovic, Korhut - Kulcsár T., Zsidai (Szakály P., a szünetben), Varga J., Tisza - Balogh N., Sidibe (Castillion, 70.)

Budapest Honvéd: Kemenes - Botka, Bobál D., Lovric, Szilágyi - Nagy G. (Csábi, a szünetben), Gazdag, Hidi, Kamber, Holender (Vernes, 71.) - Youla (Prosser, 77.)

Sárga lap: Korhut (3.), illetve Szilágyi (11.), Lovric (31.), Nagy G. (45.)

Az első félidőben a hazai együttes irányított, mezőnyfölényben futballozott, de a helyzeteit nem sikerült gólra váltania. A Honvéd a védekezésre ügyelt, s az ellentámadásokból próbált építkezni, szintén nem sok sikerrel.

Fordulás után sem változott a mérkőzés összképe: a Debrecen becsülettel próbálkozott, ám játékosai rendre pontatlanok voltak úgy a lövéseknél, mint a passzoknál, míg a vendégek a kontraakciók alkalmával veszélyeztettek, de csak elvétve.

Paksi FC-Puskás Akadémia 4-2 (1-1)

Paks, 1186 néző, v.: Karakó

Gólszerzők: Papp K. (23., 67.), Bacelic-Grgic (84., öngól), Hahn (91.), illetve Márkvárt (28.), Tischler (80.)

Sárga lap: Hahn (24.), Gévay (25.), illetve Márkvárt (40.), Herceg (82.)

Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Hahn, Bertus, Kesztyűs (Szakály D., 79.), Papp K., Bartha (Bajner, 84.) - Balázs Zs. (Koltai, 83.)

Puskás Akadémia: Horváth T. - Fiola, Fodor, Herceg, Dinjar - Pauljevic (Tischler, 75.), Bacelic-Grgi, Sallai, Márkvárt - Pekár, Lencse (Nagy Zs., 85.)

Gólszerzők: Papp K. (23., 67.), Bacelic-Grgic (84., öngól), Hahn (91.), illetve Márkvárt (28.), Tischler (80.)

Sárga lap: Hahn (24.), Gévay (25.), illetve Márkvárt (40.), Herceg (82.)

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, de a paksiak fokozatosan átvették az irányítást és Papp fejesével meg is szerezték a vezetést. A felcsútiak szinte azonnal válaszolhattak volna, de Lencse büntetőt rontott. Ennek ellenére a gyors egyenlítés nem maradt el, Márkvárt pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot.

A fordulást követően a hazaiak birtokolták többet a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Csertői Aurél együttese így is előnybe került, akárcsak az első félidőben, ezúttal is Papp volt eredményes egy szöglet után. Robert Jarni, a vendégek vezetőedzője Tischler személyében gyorsan még egy csatárt a pályára küldött, a csereként beálló támadó pedig öt perc alatt meghálálta a bizalmat. A Puskás Akadémia öröme nem tartott sokáig, ugyanis egy újabb pontrúgást követően ezúttal egy öngóllal kerültek előnybe a hazaiak, az utolsó pillanatokban pedig Hahn is eredményes volt, így a Paks 4-2-re diadalmaskodott.

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/22064/pics/lead_800x600.jpeg
Debrecen,Diósgyőr,Ferencváros,Haladás,Honvéd,MTK,Paks,Puskás Akadémia,Újpest,Vasas,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?