Miért lenne több néző?

Lassan évek óta nyomozzuk, nyomozzák, hogy miért tűnnek el a nézők az NB I-es stadionokból. Ahhoz már hozzászoktunk, hogy az MTK-ra csak a legfanatikusabbak, illetve a rokonok és a barátok kíváncsiak, de mára már elérünk oda, hogy a kék-fehérek egyáltalán nem lógnak ki a sorból. 

A Békéscsaba, a Bp. Honvéd, vagy éppen a Paks simán felveszi a versenyt a Hungária körúti – illetve mostanság éppen Fáy utcai – klubbal. 

A helyzetet árnyalja a tulajdonosok és a szurkolók rossz viszonya. Kispesten a drukkerek ki nem állhatják George F. Hemingwayt és mondjuk az Üllői úton sem szeretik különösebben Kubatov Gábort, a Ferencváros elnökét. Ezzel együtt meggyőződésem, hogy ha a Fradiban Nyilasi, vagy a Honvédban Détári futballozna, akkor ezt a konfliktust félretennék a drukkerek és jelentős sorok kígyóznának a jegypénztáraknál. Az MLSZ azon törekvése, amellyel kitiltotta a rendbontókat a stadionokból egyelőre nem hozott nagy sikert, mert nem jöttek a helyükre tisztességes szurkolók. 

Ha már a Ferencváros szóba került. Ott még csak-csak elfogadhatóak a nézőszámok. Az őszi csúcs a zöld-fehérek és a Honvéd találkozóján született: azon a meccsen 9037-en voltak, vagyis még ezen sem lett öt számjegyű a nézőszám. 

A nézőszám csökkenésnek valószínűleg az a legjelentősebb oka, hogy gyengék a meccsek, nincsenek egyéniségek, emellett pedig még mindig sem sikk, nem divat NB I-es mérkőzésre járni. A meccsek jelentős részének nincs tétje, hiszen a Ferencváros már szinte bajnok, míg a Békéscsaba és a Vasas gyakorlatilag hétről, hétre közelebb kerül a kieséshez. A találkozók színvonala alacsony, a Ferencváros, Debrecen, Puskás Akadémia-stadionokat leszámítva a kiszolgálás közepes, vagy még gyengébb színvonalú.

Ezen még az sem segít, hogy már csak két mérkőzést ad fordulónként a televízió. Ez maximum olyan változást hozott, hogy úgy általában kevesebben látják az NB I találkozóit. 

Vagyis a válogatott sikere nem hozott forradalmi változást az élvonalbeli nézőszámok tekintetében és önmagában ez nem is jelent majd előrelépést. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/22832/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?