Kleinheisler László a Werder Bremen játékosa lett

A Videoton eladta Kleinheisler Lászlót a Werder Bremennek, vagyis a támadó a német élvonalban folytatja pályafutását. Az üzlettel mindenki jól járt, mert a fehérváriak jelentősnek mondható összeget kaptak, a futballista ismét játszhat, a válogatott egyik labdarúgója ismét tétmérkőzéseken szerepelhet és győzött a józan ész is. 

"Scholes" – vörös haja és fizimiskája miatt becézik így a támadót – az előző bajnokság vége óta nem kapott lehetőséget a Videotonban tétmérkőzésen, mert nem akart a klubbal hosszabbítani. Az NB III-as keretbe irányították, de biztos, ami biztos a játékengedélyét sem kérték ki az MLSZ-től, így bajnoki mérkőzésen még a harmadik vonalban sem léphetett pályára. 

Igazi mesebeli történet az övé, hiszen Bernd Storck szövetségi kapitány ennek ellenére is behívta a Norvégia elleni pótselejtező előtt a keretbe, sőt az oslói mérkőzésen a kezdőbe nevezte. Kleinheisler pedig újoncként győztes gólt szerzett Norvégia ellen. Az első őszi tétmérkőzésén. (Az más kérdés, hogy sokan, én is, vertük a fejünket a falba, hogy hogy találta ki ezt a megoldást a kapitány, de ma már csak egyet mondhatunk: entschuldigung!)

A hírek szerint annak idején azért nem írta a Videoton szerződését Kleinheisler László, mert külföldi ajánlatai voltak, amelyek kecsegtetőbb anyagi lehetőségeket kínáltak neki. Akkor lengyel lehetőségekről volt szó, de most jött a Werder Bremen ajánlata, amit a játékos és a Videoton is el tudott fogadni. A fehérvári klub így bevételre is szert tett, hiszen nyáron ingyen ment volna el a játékosa. 

A német bajnokság – a Werder a 16. helyen áll – a hétvégén kezdődik, a Bremen vasárnap a Schalke 04 vendége lesz. A magyar játékos 2019-ig írt alá. 

Kleinheisler László 2013 nyarán igazolt a Vidibe, a következő szezonban 19 bajnokin jutott szóhoz. A Vidiben összesen 43 tétmeccset játszott, ezeken 5 gólt szerzett. 30 bajnoki mellett 4 Magyar Kupa-, 8 Ligakupa- és 1 Európa Liga-meccsen szerepelt, az NB I-ben még a Puskás Akadémia FC színeiben lépett pályára (a 2014-2015-ös szezon tavaszán), ott 12 alkalommal. A magyar válogatottban kétszer kapott lehetőséget 2015 őszén, egy gólt ért el. Az U21-es válogatottban 10 meccsen 2 gólig jutott.

Az előző idény végén klubunk szeretett volna szerződést hosszabbítani a tehetséges fiatal középpályással, Kleinheisler László azonban másként képzelte el a pályafutását, és nem fogadta el a Videoton FC ajánlatát. Az elmúlt félévben a Vidi vezetősége azon dolgozott, hogy sikerüljön olyan megoldást találni, ami mindkét fél számára kedvező. Közben Kleinheisler a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn nyújtott teljesítményével nemzetközileg is felhívta magára a figyelmet. Több konkrét ajánlat is érkezett érte különböző országokból. A legnevesebb érdeklődő klub a Bundesligában szereplő Werder Bremen volt, amelynek az edzőtáborában Kleinheisler a Vidi engedélyével néhány napon keresztül együtt készült a német együttessel, és felkészülési mérkőzésen is pályára léphetett. Ezt követően a német klub ajánlatott tett a megvételére. Klubunk hosszas tárgyalássorozat után végül olyan megállapodást kötött a Werder vezetőivel, amely mind a Vidi, mind a játékos számára a lehető legjobb megoldást jelentheti. Kleinheisler László személyében a magyar bajnokságból szerződött labdarúgó a világ egyik legerősebb bajnokságába, a Bundesligába.  

vidi.hu

Címkék: Videoton
https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/24086/pics/lead_800x600.jpg
Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?