A Videoton két arca

A második helyen telelő Újpest első bajnokiját játszotta le a szenegáli Diagne nélkül. A csatárt télen vitték el Kínába, s a lila-fehérek tarthattak tőle, hogy a légiós gólérzékenysége erősen hiányzik majd. Nos ez könnyen megeshet még, de az első meccs végén már senki sem beszélt a klubot faképnél hagyó támadóról. 

Kilyan Hazard egyik legjobb kilencven percét tudta le a Megyeri úton, ráadásul még gólt is szerzett. A héten szerződtetett Lencse László lendületesen jól futballozott, első ránézésre igencsak motiváltan futballozott. Balajcza Szabolcs pedig több bravúrt is bemutatott a találkozó során.

A folytatást a harmadik helyen váró Videoton pedig minden helyzetet kihagyott. Feczesin Róbert egy az egyben vezette a labdát Balajczára – el is találta. Kovács István nyolc méterre, a kapuval szemben állt, amikor lőhetett – mellé. És még sorolhatnánk. 

Vagyis a szerdai Magyar Kupa forduló és Videoton bravúr után a piros-kékeket tekinthettük a párharc esélyesének, ám végül pontot sem szerzett a címvédő a Szusza Ferenc Stadionban. 

A Vidi vezetőedzője Horváth Ferenc korrekt értékelést adott a végén: "Nem érdemeltünk vereséget, de nem érdemeltünk volna győzelmet sem, mert, amelyik csapat ennyi helyzetet kihagy, az nem érdemel három pontot."

A Ferencváros is 1–0-ra nyert, ám a zöld-fehérek lényegében sima győzelmet arattak az utolsó Békéscsaba otthonában. Pintér Ádám a 9. percben lőtt egy szép gólt, amivel lényegében véget is ért a találkozó. A folytatásban többet volt a labda a vendégeknél, de helyzet nem nagyon alakult ki egyik oldalon sem. 

Ellenben a DVSC–Vasas találkozón volt helyzet szép számmal, no meg gól is. Az angyalföldi szurkolók a 4–0-s vereségben talán csak annyi pozitívumot találhatnak, hogy a második félidőt csak 1–0-ra veszítették el... Sok van még hátra, de könnyen megeshet, hogy jövőre is találkozik majd egymással a Békéscsaba és a Vasas, igaz nem az NB I-ben, hanem az NB II-ben. 

A Haladás némi meglepetésre nyert a Bozsik-stadionban. Az 54. perc hozta a legérdekesebb jelenetet, amikor Youla gólja után Andó-Szabó Sándort – az NB-s mezőny leggyengébb játékvezetője – Király Gábor meggyőzte arról, hogy a légiós lesről talált a kapuba és némi gondolkodás tanácstalanság után a játékvezető végül nem adta meg a gólt.

Egervári Sándor pontatlanul tért vissza az NB I-be, hiszen csapata 1–0-ra kikapott a Puskás Akadémiától. A gól a 3. percben esett, vagyis lett volna idő az egyenlítésre. Nem sikerült. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/25029/pics/lead_800x600.jpg
Debrecen,Diósgyőr,Ferencváros,Haladás,Honvéd,Puskás Akadémia,Újpest,Vasas,Videoton
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?