Hatezernél is többen lesznek Csepelen

Az FTC II vasárnap lép pályára a Béke téren a Csepel ellen. Az NB III Nyugati csoportjában találkozik a két csapat. A mérkőzésre nem kell regisztrálniuk a szurkolóknak, nem kell szurkolói kártya sem, így mindenki szabadon mehet. Úgy néz ki megy is, mert a hírek szerint 6000-nél is többen lesznek majd a találkozón. 

Ez azért több kérdést is felvet ám. Magam nagyon sokat voltam annak idején a csepeli stadionba. Tudom, hogy nem a legnagyobb létesítmények egyike és ismerve a jelenleg érvényben lévő szabályokat ott nem lehetnének egy meccsen hatezren – még akkor sem, ha beférnek. A baj persze az, hogy azok az MLSZ által akotott szabályok, amelyek vonatkoznak az NB I-re és az NB II-re, egyáltalán nem, vagy csak részben érvényesek az NB III-ra. 

Mert mondjuk Budaörsön az NB II-ben nem lehetett nyáron meccset rendezni, mert a stadionban nem volt fedett helye a sajtónak. Mondjuk Csepelen lesz tető az újságírók feje felett, de ennél sokkal több jót nem tudok mondani a stadionról. A lelátó jelentős része állóhelyes szektor, magasabb osztályokban ez nem fordulhat elő, hiszen többnyire támlás székek kellenek a lelátókra. A WC-k, mosdók kérdésébe most ne menjünk bele. 

Szóval a ferencvárosi drukkerek számára kész szerencse, hogy van ez az NB III-as csapat, mert így minden további ellenőrzés nélkül mehetnek meccsre – idegenbe.

Ami viszont biztos: a Csepelre is vonatkoznak azok a szabályok, amelyek alapján akár még komoly büntetéseket is kaphat. Mert ugye a szurkolók nem szidhatják az MLSZ-t és más klubokat sem. Estünkben a szövetség és Csányi Sándor nyilván kap majd, vélhetően Kubatov Gábor sem ússza meg és az Újpestet is nyilván emlegetik majd a megjelentek. 

Csepelre a belépő 1000 Ft-ba kerül – se nyugdíjas, se diák kedvezmény nincs, amihez innen is gratulálunk –, vagyis nagységrendileg 6 milliós bevételre számíthat a klub. Nyilván megnövekedtek a rendezési költségek is, bár biztos költséghatékonyan alkalmazza majd a klub a biztonságiakat. 

Persze a lényeg az, hogy most vasárnap fricskát kap az egész NB I: többen lesznek egy NB III-as bajnokin, mint a legtöbb élvonalbeli mérkőzésen. 

A furcsa magyar futballvalóság része ez is. 

És még valami. Ugye a foci is számít? Mármint maga a sport. A labdarúgás, a meccs, a játékosok, az eredmény, stb... Ugye nem csak az az érdekes, hogy legyen füst, meg kiabálás, meg hangrobbanás? 

Címkék: Ferencváros
https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/25811/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?