Jövő héten bajnok lehet a Ferencváros

A Ferencváros megint nyert, így jelenleg 22 pont az előnye a második helyen álló MTK előtt. 

A helyzet rém egyszerű. Ha a Ferencváros nyer szombaton a Vasas ellen, az MTK viszont nem győzi le a Debrecent, akkor az üldözőkön már a matematika sem segíthet, bajnok lesz az FTC. (Ha a zöld-fehérek nyernek, az MTK pedig egy pontot szerez, akkor a végén pontszámban még beérhetik a riválist a Hungária körútiak, de a győzelmek számában már nem, s mivel pontegyenlőségnél az rangsorol, így is bajnok az FTC.)

Hogy a hátralévő fordulókban mit alkot majd Thomas Doll csapata az erős kérdés, már csak azért is, mert a Ferencváros már tavasszal sem emlékeztet őszi önmagára. Nem tett jót a csapatnak, hogy idejekorán behozhatatlannak tűnő előnyre tett szert. Persze a lényeg az, hogy az FTC a jövő héten, vagy a válogatott szünet utáni fordulóban bajnok lesz. 

Hogy ki lesz a második az egyelőre kérdéses. Jelenleg az MTK az "üldöző." A kék-fehérek rangadót nyertek szombaton Dunaújvárosban. 350 néző előtt... 

Fotó: mtkbudapest.hu

Igen, a csapat ezúttal Dunaújvárosban játszott. A Bozsik-stadion és az Illovszky-stadion mellett korábban szerepelt már Felcsúton is és immár második alkalommal volt vendég otthon a Kohásznál. De ez a 350 még akkor is ultragáz. 

Az NB II-ben Gyirmóton 600-an, Mezőkövesden pedig 1800-an nézték a meccseket. A második vonalban biztosan kieső Dunaújváros ZTE elleni pénteki találkozóján pedig 400-an voltak. 

Ennek ellenére – és ezzel együtt is – lehet, hogy az MTK lesz a második a végén. A játéka azonban maximum szórakoztató lehet, közönségszórakoztató semmiképpen sem, mert nincs közönség, ami szórakozzon...

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/25831/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros,Haladás,MTK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?