Szabadlábon a csalók

Megszülettek az első ítéletek a fogadási csalási ügyben. Természetesen senkinek sem kell azonnal börtönbe vonulnia. Nem meglepő, valahogy ez benne volt a levegőben. Egy dolognak örülhetünk: az elsőfokú ítéletben kimondták a vádlottakról, hogy bűnösek. Mindegyikük kivétel nélkül, természetesen nem egyenlő mértékben, de mindannyian csalók. 

"Kilenc vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre, hatot pénzbüntetésre ítélt a labdarúgó REAC-mérkőzések fogadási csalási ügyében az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán." – ez a hír röviden. 

A legtöbbet S. Balázs kapta. Ő az a védő, aki korábban Finnországban is futballozott és ott is gyanúba keveredett egy barátságos meccs kapcsán. S. Balázsról az a hír járja, hogy bevallott mindent, ilyen formán többeket ő dobott fel. Ez két év szabadságvesztést ért, három évre felfüggesztve. Mi lett volna, ha nem segít? Akkor most ül?

Hozzá képest olcsón megúszta a két legismertebb vádlott K. Zoltán és L. Mátyás, más kérdés, hogy nekik még más ügyekben is lesz jelenésük. 

A Videoton–Haladás meccsről előállított, egykori edző A. Zoltán 11. rendű vádlottként egy év szabadságvesztést kapott, másfél évre felfüggesztve. E. Károlyra pénzbüntetést rótt ki a testület.

Ny. Krisztiánt és T. Gábort (a fene tudja, hogy ilyenkor ki lehet-e írni a nevüket, de ez a biztos) felmentette a bíróság. 

Ők ketten ártatlanok. 

A többiek bűnösök! BŰNÖSÖK!

A labdarúgástól eltiltotta őket a bíróság. Remek. 

Ültünk a lelátón és néztük, hogy mi zajlik előttünk a pályán. Tulajdonképpen nem az történt. Sőt bizonyos esetekben éppen az ellenkezője. 

Azt is tudjuk halljuk, hogy az elítélteken kívül még sokkal többen érintettek az ügyben, de az ő nevük bele sem került a nyomozati anyagba. Vicc az egész. 

Tisztában vagyok vele, hogy semmi sem véletlen. Beszéltem korábban olyan labdarúgóval, aki elmondta, hogy azok után fogadott, akár a csapata ellen is, hogy hónapokon át nem kapott fizetést – sőt még meg is büntették, valami kamu ügy miatt. Nyilván nagyon nagy úr a pénztelenség, ha családról kell gondolkoskodni, akkor főleg az. 

De ennek ellenére is gyomorforgató ez az egész. Vezetőstől, edzőstől, játékosostól – és egy kicsit bíróságostól is. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/26207/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?