Eldőlt, amit eddig is tudtunk, bajnok az FTC

A Ferencváros megszerezte története 29. bajnoki címét. A zöld-fehér együttes kikapott ugyan Debrecenben, de ennek ellenére is behozhatatlan az előnye a többiekkel szemben, mert az egyetlen csapat, amely beérhette volna – az MTK – ugyancsak veszített (Pakson 4–1-re), így hivatalosan is megszerezte a bajnoki címet. 

Nem most dőlt el a bajnokság, hanem már sokkal korábban. Talán valamikor tavaly nyáron. 

Ritka eset, de ebben a bajnokságban egyetlen csapat sem állt az élen egyszer sem a Ferencvároson kívül – már az első fordulót követően az első helyre került a zöld-fehér csapat, amely aztán tizenöt meccsből tizennégyet megnyert és csak egy végződött döntetlenre. Európa-hírű sorozat volt ez, amelyet aztán az MTK szakított meg azzal, hogy legyőzte az FTC-t. 

Eddigre azonban már 14 pont volt a zöld-fehérek előnye a második helyen álló Paks előtt. Nem megbántva Csertői Aurél együttesét, de az azért biztos volt, hogy nem dolgozza majd le ezt a hátrányt. 

Nem kérdés, hogy a Ferencváros megérdemelte a bajnoki címet, hiszen kihasználva a stabil gazdasági hátteret jól igazolt a nyáron. Ramírez, Leandro, Pintér Ádám, Stanislav Stesták és főként Radó András megszerzése nagyon bejött Thomass Dollnak. Télen nem is kellett hozzányúlni a kerethez – nem is indokolta semmi, hiszen tetemes volt az előny –, mindössze Florian Trinks érkezett az együtteshez. 

Talán írhatnám most azt, hogy nagy kérdés, hogy mire lesz képes ez a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, de nem érdemes. Ez ugyanis felesleges felvetés, mert nem ez a csapat fut majd ki a pályára, hanem egy némileg átalakított és azt sem tudni, hogy kivel kell játszani majd a BL-kvalifikációban. A lényeg talán az, hogy az együttes jusson be a csoportkörbe – az Európa-liga indulók pedig abban a sorozatban jussanak el a főtáblára –, mert az mindenkinek jó. 

Az össz magyar futball számára talán nem olyan jó, hogy a Ferencváros április elején bajnoki címet tudott nyerni. A csapatnak nem volt ellenfele. Egy-egy gárda le tudta ugyan győzni (az MTK mellett az Újpest, a Honvéd és a Debrecen), de összességében nem volt komoly ellenfele a gárdának. Ez pedig nem jó. 

Mostantól csak az a kérdés, hogy melyik csapatok és milyen sorrendben végeznek a dobogón, illetve melyek esnek ki. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/26268/pics/lead_800x600.jpg
Debrecen,Ferencváros,MTK,Paks
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?