Helyszínen: Ferencváros–DVSC

19.55: Vége. Ez sima volt, mint az országút. 83 év után ismét Újpest–FTC meccs lesz a kupa döntőjében. Jó lesz. Jövünk. 

19.52: 3–0. Azt szokták mondani, hogy ezért kár volt elutazni, hiszen, ha nem állt volna ki a DVSC, akkor is 3–0-al írta volna jóvá a szövetség a találkozót a Ferencvárosnak. 

19.48: Visszatérve a második hazai gólra. Íme: 

19.47: A Debrecen feladta. Komolyabb különbséggel is vezethetne már az FTC. 

19.41: A másik oldalon ellenben Gera úgy rúgta el a labdát, hogy az a kapu jobb oldalába került. 2–0. Ez eldőlt. Újpest–FTC döntő lesz. 

19.39: Korhut Mihály megsérült, így kettős emberhátrányban van a DVSC. Korhut megrúgásáért szabadrúgást kapott a Debrecen, de Tisza Tibor lövése után a sorfal egyik tagja belenézett a szelepbe, semmi több. 

19.34: "Lőjetek egy gólt!" – éneklik a vendégek drukkerei. És, ha fejelnek? 

19.32: Nem olyan jó Tisza Tibornak lenni a Gruopama Arénában. A beálló csatárt újpesti múltjára emlékeztették a hazai drukkerek, mégpedig úgy, hogy összehozták a hölgyek ősi foglalkozásával. 

19.31: És helyzete volt a Debrecennek! A meccsen az első. 

19.30: Thomas Doll lecserélte Hajnal Tamást. Kár. Ő volt az egyik legjobban futballozó játékos a pályán. 

19.29: Ramírez feje vérzik. 

19.28: Böde Dániel lódult meg a jobb oldalon, elhúzott a földön fekvő Szakály Péter mellett is, majd nem túl jó bedadását lazán fogta Radosevic. Ha a csatár kirúgta volna a labdát Szakály mellett, akkor még meg is tapsolták volna. Így nem olyan nagyon. 

19.27: Mindjárt cserél a Debrecen. Ennél izgalmasabb dolog nem történt az elmúlt tíz percben. 

19.17: Ilyenkor szokták kezdeni elemezni azt, hogy az 1–0 veszélyes eredmény, mert... Mert ugye, ha gólt szerez az ellenfél, akkor mindjárt 1–1. Az meg ugye valakinek nem jó. A másiknak viszont igen. Bonyolult játék a futball. 

19.13: Retro fíling van! Régi nótát énekelnek a vendégek, de valaki mondja már meg, hogy mit jelent az, hogy – bocsánat! – szar vécé.

19.10: "Megkérjük a szurkolókat, hogy sportszerű rigmusokkal drukkoljanak!" ez is megesett. 

19.07: No kérem Kocsis Öcsi bácsi is elvégezte a kezdőrúgást. Nyolcvan évesen egész jó tempóban szaladt le a pályáról. Volt rendes kezdés is. 

19.02: Most olvasom a Ferencváros honlapján, hogy áthelyezik a Fradi sast a stadion előtt. De nem repül. 

19.00: Ezen még én is megdöbbentem. Több, mint 800 féle termék van a Fradi-shopban. 

18.50: Repül az idő. Szünet. A csapatok és a játékvezető a "Hülye vagy!" kórus kíséretében vonulnak az öltözőbe. Mindenki döntse el, kire vonatkozik. 

18.46: Négy perc hosszabbítás. Olyan ez, mint a nem túl finom pörkölt. A fele is elég lenne...

18.42: Na most nagy fütty van. Szöglet után gólt fejelt Böde, de lökött. Már úgy testileg. Karakó sporttárs szabadrúgást ítélt kifelé. 

18.39: Lamah a DVSC térfelén a kapu felé fordult, majd nagy erővel lőtt. Dibusz könnyedén lekezelte a labdát, de még ezért a hazaadásért is taps járt. 

18.33: Ez a legnagyobb szurkolói fricska. A maroknyi DVSC-tábor azt dalolja a többezres hazai tábor felé fordulva, hogy "Nincsen hangotok parasztok!" Persze ezt nem mindig hallani, mert hangoskodnak a Ferencváros drukkerei is. 

18.31: Olyan a hangulat, mint egy közepes lagziban. Alakul, alakul, de még nem mindenki részeg, így csak szolíd viccelődés megy. 

18.27: Mutatjuk a Ferencváros vezető gólját. Sima volt. 

18.24: A nép Thomas Dollt élteti. 

18.23: Gera be is rúgta. Nem lesz hosszabbítás. 

18.21: Momentán senki nem áll a vendége kapujában. Mondjuk nincs is játékban a labda, de ez azért nem mehet így sokáig. Radosevic áll be egy mezőnyjátékos helyére. Konkrétan Horváth Zsolt helyére. 

18.19: Gyanús, hogy lesz gól, mert az egyedül kilépő Bödét Verpecz elütütte a tizenhatoson belül. Piros lap és tizenegyes. Előbbi a DVSC-nek, utóbbi a Ferencvárosnak. 

18.17: Azt mondja egy újságíró – pártatlanul –, hogy mindegy melyik csapat, de az egyik szerezzen gólt, nehogy itt hosszabbítás legyen, mert este BL. 

18.16: Ha már semmi nem történik a pályán, akkor essen szó Mészáros Norbertről, a DVSC belső védőjéről. Polgári szakmáját tekintve gázszerelő. Sokáig Vaszaron űzte az ipart, de aztán inkább futballista lett. Vaszaron is játszott, de eljutott a német Energie Cottbusba is. Gáz – Energie. Lehet összefüggés. 

18.11: Debrecenből nem érkeztek nagy tömegben a szurkolók a Ferencváros stadionjába. Lehetnek úgy 100-an. De legalább hatvanan. 

18.08: Azt megfigyelte már valaki, hogy a játékvezetői sípszóra van lelátói felelet? Eddig volt három fütty, amire minden esetben a következő válasz érkezett úgy ezer torokból: "Héééééé!"

18.06: Böde ütközött Szakállyal. Utóbbi lefeküdt. Nem úgy, mint a zsíros kenyér, hanem úgy szimplán eldőlt. 

18.03: Találtunk egy kupadöntőst a stadionban. Nebojsa Vignjevics az Újpest vezetőedzője kijött megnézni a lehetséges ellenfelet. (A zakós!)

18.00: Ifjabb Szabó József szigetszentmiklósi lakos elvégezte a kezdőrúgást majd szelfizett egyet Bödével. Tiszta Totti. 

17.59: Üvölt a Ferencváros indulója és integetnek a csapatok.

17.57: Nagyjából minden néző rajta van a képen. Nagyjából. 

17.53: Fűre lépni kötelező. A bemelegítés nyomait tüntetik el. Alaposak. 

17.51: Elkezdődött a hangolás. Volt három "Hajrá, Fradi!" és egy "Mocskos lilák!" csak úgy az íze kedvéért. 

17.50: Ha már itt van, akkor meg is szólaltattuk: "Láttam mostanában több alkalommal is a Ferencvárost. Ne rossz csapat, de a BL-selejtezőben ez kevés lesz. Minden poszton meg kell erősíteni ezt az együttest. Szurkolok, hogy sikerüljön."

17.45: Egy BL-hős is itt van a lelátón. Zoran Kuntics eljött megnézni az utódokat. Hogy aztán lesz-e valamelyikük BL-hős...?

17.40: Mondjuk a kapu mögött nem is lesz néző. Azokat a szektorokat lezárták. Mondtam, hogy egy mostoha sorozat a kupa. Felmérték a Ferencvárosnál az érdeklődést... 

17.30: A DVSC után a Ferencváros is megérkezett a pályára, hogy megkezdje a bemelegítést. Az egyik hazai játékos megszokásból köszöntötte a kapu mögötti szurkolókat is. Illetve a székeket. Vagy a kaput. 

17.25: Magyar Kupa. Hálátlan sorsú sorozat. Valahogy senkit sem érdekel. De sebaj. Megnézzük helyszínen az FTC és a DVSC csatáját. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/26532/pics/lead_800x600.jpg
Debrecen,Ferencváros,Magyar Kupa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?