A labdarúgás tisztaságának érdekében

Nem könnyű szavakat találni arra, amit a Vasas ügyvezetője az elmúlt napokban. Álságos és vicces, amit tesznek. 

Ahogy arról korábban is írtam Vancsa Miklós aggódott egy sort a labdarúgás tisztaságáért. Tette mindezt azután, hogy a Puskás Akadémia, amely a Vasassal vív élet-halál harcot a kiesés elkerüléséért, legyőzte Dunaújvárosban az MTK-t. 

Megértem. Feszült, ideges, aggódik a csapatáért, amely nem először eshet ki az NB I-ből úgy, hogy éppen ő ügyvezet. 

Aztán ugye, ahogy írtam is róla, mindenki számára kiderült, hogy az utolsó fordulóban, a több szempontból is sorsdöntő MTK–Vasas meccset a Fáy utcában kellene rendezni. A kék-fehérek ugyanis a Vasas-stadiont adták le hazai pályának a bajnokság elején, mivel a Hungária körúti létesítmény éppen épül. Az már annyira nem zavart a labdarúgás tisztaságáért aggódó Vasas ügyvezetőt, hogy a csapata otthon lépne pályára idegenben egy olyan találkozón, amely alaposan befolyásolja a kiesés és a dobogós helyek kérdését. 

Az MTK korrekt volt, kezdeményezte, hogy ez a találkozó is legyen Dunaújvárosban. Ellenben a labdarúgás tisztaságáért krokodil könnyeket ejtő Vasas vezetői ebbe nem mentek bele. Aztán az MLSZ döntött: Dunaújvárosban lesz a meccs, és kész!

Na erre aztán a labdarúgás tisztaságáért aggódva Vancsa ügyvezető nyilatkozott egyet az nso.hu-nak. 

„Nem szívesen kommentálom a döntést, ami megint csak azt bizonyítja, hogy a magyar labdarúgásban bármi előfordulhat, és annak az ellenkezője is. A Vasas ennek ellenére nem hagyja magát, és a fiúk mindent megtesznek a győzelemért. Ezzel a döntéssel három-négyezer szurkolóval kevesebben lesznek az NB I hétvégi fordulójában, mintha Angyalföldön lett volna a találkozó. Persze, felőlünk elvihették volna Új-Zélandra is a meccset, mert nekünk mindenképp győznünk kell, de nem látom a következetességet. Az a klub, amelyet most nem kívánok megnevezni, sportszerűtlenül járt el, de minden idők legrendezetlenebb bajnokságában én már semmin sem csodálkozom.”

Mert mire gondol Vancsa Miklós? Az MTK elnöke Deutsch Tamás, a Fidesz egyik alapítója, a párt Európa parlamenti képviselője. A Vasas riválisa a Puskás Akadémia, amely ugye Felcsúton székel, az akadémia alapítója Orbán Viktor a Fidesz miniszterelnöke. 

Ennyi. Ezért szólalt meg az MTK–Puskás 0–1 után Vancsa és ezért háborog most is. Erről szól ez és nem másról. A szurkolókkal csak takarózik az angyalföldi klub irányítója. 

Címkék: MTK, Vasas
https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/26888/pics/lead_800x600.jpg
MTK,Vasas
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?