Az MLSZ megmondta: aki kiesett, az kiesett

Rengeteg találgatás látott napvilágot arról, hogy mi lesz a Puskás Akadémia sorsa. A csapat kiesett az NB I-ből, ám többen is tudni vélték, hogy a gárda adminisztratív módon megmenekül majd és jövőre is az élvonal tagja marad. A helyzetet az bonyolítja, hogy jelenleg az NB II második, vagyis feljutó helyén, az a Kisvárda áll, amely nem kért NB I-es licencet, vagyis semmiképpen sem kerülhet fel a legjobbak közé. 

A helyzettel kapcsolatban megkérdeztük Sipos Jenőt, az MLSZ szóvivőjét, aki az alábbi válaszokat juttatta el szerkesztőségünkhöz: 

"A feljutás kérdésében  az NB II-es bajnokság végeredményén túl, még egy szempont játszhat közre: az NB II-ben szereplő csapatok közül mely klubok kérnek és kapnak NB I-es licenszet a 2016-2017-es szezonra. A licenszfolyamat zárásáig az UEFA szabályozása szerint a kérvényezők névsora és a kérelmekről szóló döntés nem nyilvános."

"Amennyiben a két feljutó hely valamelyikén olyan csapat végez, amelynek nincs érvényes licensze, és ezáltal szükségessé válik az NB I-es indulók körének kiegészítése, a Versenyszabályzat előírásai alapján kell eljárni. A Versenyszabályzat pedig  egyértelműen kimondja, hogy ilyen esetben „alulról” kell kezdeni: az NB II-ben legjobb helyen végzett, licensszel rendelkező csapaté az NB I-es indulás joga, és ez a jog nem adható át más együttesnek.‎"

Szóval, ha a Kisvárda marad második, akkor a harmadik hely egészen sokat ér az NB II-ben. A Puskás Akadémia azonban nem maradhat NB I-es, hiszen kiesett. 

(sportfaktor.hu)

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/27025/pics/lead_800x600.jpg
Puskás Akadémia
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?