Nagy meccs lesz a kupadöntő

Nagyon nagy meccset játszik majd az Újpest és a Ferencváros szombat este a Magyar Kupa-döntőben – ebben mindenki tökéletesen egyetértett a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Nyolcvanhárom év után rendeznek fővárosi derbit az MK fináléban, ez pedig külön motivációt jelent mindkét együttesnek.

„A Ferencváros elleni találkozók mindig más dimenzióban zajlanak – mondta Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője. – Ezt a párosítást a világ labdarúgásában is számon tartják, így felesleges is a jelentőségéről beszélni. Pörgős, hajtós meccsre számítunk, azért lépünk pályára, hogy nyerjünk. Ugyanannyi esélye van a sikerre mindkét csapatnak, a meccsen apróságok döntenek majd. Például az, hogy koncentrál jobban, vagy ki követ el hibát. A végén a jobb csapat nyer majd, remélem mi leszünk azok. Nagy meglepetésre nem számíthatunk, hiszen ismeri egymást a két gárda. Az egy kicsit bosszant, hogy a bajnokság vége nem sikerült a legjobban, de volt néhány játékosunk, aki a kupadöntőbe jutást követően elveszítette a lendületét. A finálé azonban egészen más lesz.”

A Ferencváros vezetőedzője Thomas Doll sok mindenben egyetért újpesti kollégájával.

„Nagyon várjuk már a meccset – kezdte a német szakember. – Ez a két csapat megérdemelte, hogy döntőbe jusson. Ahogy kollégám is említette, ez egy tradicionális párharc, minden szurkoló örül neki, hogy összejött ez a párharc, mert ebben minden benne van, amit a labdarúgás fel tud mutatni. Nagy meccs lesz, amelyen az együttesek ugyanannyi esélye van a sikerre. A saját stadionunkban szeretnénk nyerni, ezzel megkoronázni egy csodás szezont. Ezen a héten újra beleszerettem a csapatomba, készen állunk a nagy mérkőzésre. Az nekünk előny, hogy magabiztosan léphetünk pályára, mert bajnokok vagyunk és a saját pályánkon futballozhatunk. Motiválni nem kell senkit, nagy odaadással készül az összes labdarúgónk. Korábban, amikor őszi szezon utolsó meccsén kikaptunk az Újpesttől itthon – nem elvéve ellenfelünk érdemeit –, akkor azt éreztem, hogy több futballistánk szabadságon van. Most ez nincs így.”

A mérkőzés előtt a két csapatkapitány is megszólalt. Balajcza Szabolcs, az Újpesti kapusa első látásra meglepő dologgal állt elő.

„Remélem a hazai csapat nyer – mondta a játékos utalva arra, hogy hiába lesz a meccs a Ferencváros stadionjában, a hivatalos kiírás szerint az Újpest a pályaválasztó. – Két éve nyertünk utoljára kupát, szeretném átélni ugyanazt az érzést. Az egy szenvedélyes meccs volt, de ez most méginkább az lesz. Ez a futball ünnepe lesz és tény, hogy minden szól a Ferencváros mellett, de mi három jó meccset játszottunk a zöld-fehérekkel a bajnokság során. Nem örülnék neki, ha tizenegyesek lennének, mert az lutri...”

A lila-fehérek jelen állás szerint akkor sem indulhatnak az Európa-liga selejtezőjében, ha megnyerik a kupát, hiszen az UEFA eltiltotta a csapatot.

„Nem is ez az elsődleges szempont, hanem az, hogy trófeát nyerjünk.” – mondta Balajcza Szabolcs.

A Ferencváros kapitány Gyömbér Gábor is kiemelte, hogy ez a kupadöntő különleges lesz.

„Az Újpest az ellenfél, nem kell ezt ragozni, hiszen rég volt már ilyen finálé – nyilatkozta a játékos. – Az egész csapat nagyon várja már a szombat estét, már csak azért is, mert sok jó játékosnak nem adatott meg, hogy a fináléban rendezett derbin lépjenek pályára. Ez az összecsapás nagy rivalizálás, s valóban apróságok dönthetnek majd, remélem a javunkra. A tizenegyeseket nem gyakoroltuk, de ne is jussunk el addig.” 

(sportfaktor.hu)

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/27069/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros,Magyar Kupa,Újpest
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?