Gera és a Ferencváros a legjobb – nincs kérdés

A Magyar Kupa döntőjének értékelését kezdjük azzal, hogy idézzük az Újpest vezetőedzőjét Nebojsa Vignjevicet: „A Ferencváros volt a legjobb csapat ebben a szezonban.”

Ezzel a mondattal nem lehet vitatkozni, hiszen az a csapat, amelyik megnyeri a Szuperkupát, a bajnokságot, majd a Magyar Kupát is, az kétségtelenül a magasan kiemelkedik a mezőnyből.

A kupafinálét az a Gera Zoltán döntötte el, akit a héten az a bajnokság legjobb játékosának választottak az MLSZ-ben. A maga 37 évével valóban ő a legjobb itthon szereplő futballista. Mivel a címe jogosságához nem férhet kétség ez dicsőség neki, szégyen a huszonéveseknek. A válogatott játékos ezen a mérkőzésen is kiemelkedett a mezőnyből – amikor az Újpest kapujába fejelte a labdát, akkor mindenképpen.

Ez volt ebben a szezonban a harmadik fővárosi derbi és annak ellenére, hogy csak 1–0-ra nyert az FTC ez volt a legsimább meccs. Tavaly decemberben, amikor 1–0-ra az Újpest nyert a Groupama Arénában, akkor a zöld-fehérek mellénye egy kicsit nagyobb volt a kelletténél, meg mintha már közel is lett volna a karácsony. A nem olyan régen játszott 2–2, amikor a lila-fehérek 2–0-ra is vezettek, meg már nem osztott, nem szorzott.

Lényegében ez volt az első éles meccse a két együttesnek, s a második félidő első tizenöt percétől eltekintve nem lehetet kérdéses, hogy melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. A Ferencváros többnyire uralta a pályát és a mérkőzést is, kapufát is lőtt. Röviden: jobb volt.

Hogy ez az itthoni királyság mire lesz elég Európában, egészen pontosan a Bajnokok Ligája selejtezőjében azt még nem tudni, de hogy erősíteni kell a csapatot, különösen a védelmét, az nem lehet kérdés.

A döntő kapcsán azért meg kell emlékezni egy dologról még: a szurkolók kupáját egyértelműen az Újpest nyerte. A kevesebb lila-fehér szurkoló a mérkőzés kétharmadában jóval hangosabb volt, mint a nagyobb zöld-fehér sereg. És még a pirotechnikai eszközöket is becsempészték. Hogy miként, azt ember nem tudja megmondani, de ha már behozták be is gyújtották a második félidőben. Engem nem zavart, de az Újpest biztos kap majd vaskos csekket.

Véget ért a szezon egy olyan mérkőzéssel, amelynek végre futball hangulata volt – többen voltak, mint egy átlagos NB I-es fordulóban –, jön az Európa-bajnokság, amelyen a szó legszorosabb értelmében beárazzák majd a magyar labdarúgást. Aztán meg a nemzetközi kupák selejtezői. Az elmúlt évek rossz tapasztalatai alapján abban bízom, hogy a csapataink legalább megélik az őszt.

 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/27130/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros,Magyar Kupa,Újpest
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?