Marakodó edzők – most Doll szólt be

Nagyon nehéz követni, hogy mi zajlik a magyar labdarúgásban a színfalak mögött. Az egész valamikor nyáron kezdődött, amikor kiderült, hogy az EB-re jutás és a csoportgyőzelem is ugye a magyar edzők sikere, sőt ugye minden Pintér Attilát igazolta. Az senkit sem zavart – nem a fenét! –, hogy a magyar válogatott Bernd Storck irányításával jutott el Franciaországba. Tette mindezt úgy, hogy hosszú évtizedek után tudott megnyerni két éles meccset, egy elvileg jobb csapat – Norvégia – ellen.

Az őszi selejtezők előtt aztán elkezdődött a verbális pofozkodás.

Előbb a német kapitány szólt be – vissza? – a magyar kluboknál dolgozó edzőknek, miután felmérte a válogatott keretbe behívott labdarúgók állapotát, ami szerinte tragikus volt és ugyanezen nyilatkozatában jelezte, hogy nem érti miért ez a nagy elvárás a csapatával szemben, miközben egyetlen játékosunk szerepel a Bajnokok Ligája csoportkörében, Nikolics Nemanja a lengyel Legiával, a magyar együttesek a selejtezők során elvéreztek. Sikeres klubok nélkül pedig nehéz jó válogatottat összehozni.

Aztán hátulról becsúszva, pároslábbal megérkezett George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa, aki Feröer elleni meccs napján jelezte, hogy ha a válogatott nem nyer 3-4 góllal, akkor a kapitány menjen vissza Németországba pályaedzőnek. A kispesti vezér szavaival nem is lenne érdemes foglalkozni, mert őt semmi más sem vezérli csak a magamutogatás és csak az érdekli, hogy foglalkozzanak vele, ám az, hogy egy klubtulajdonos azt írta, amit idéztünk mutatja, hogy valami elcsúszott a labdarúgásunkban.

Most pedig Thomas Doll, a Ferencváros német – vagyis Storck honfitársa – vezetőedzője és odacsapott egyet a magyar kapitánynak, amikor arról beszélt, hogy csak a magyar bajnokságban fordulhat elő, három hetes szünet a válogatott meccsei miatt.

Nyilván mindenre van magyarázat. Tulajdonképpen mindenkinek védhető az álláspontja. A magyar edzők és Pintér Attila magyarázkodott, Storck előre menekült a nyilatkozatával, Hemingwayt hagyjuk..., Dollt nyomasztja, hogy végre beindulni látszik a csapata, erre most jön egy szünet, amit Storck arra szeretne felhasználni, hogy felhozza a válogatott játékosok erőnlétét.

Ördögi kör.

A magyar futballban egy hangyányi siker is elég arra, hogy mindenki utáljon mindenkit. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/30410/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?