Visszatérhetnek a fogadási csalás gyanúsítottjai

Bevallom amikor Pomper Tibornak, a fogadási-csalások egyik gyanúsítottjának Facebook bejegyzését olvastam azt hittem, hogy az egykori futballista szokásos internetes ámokfutásáról van szó, de úgy tűnik tévedtem, mert Pomper Tibor és tettestársai valóban visszatérhetnek a pályára. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség vezetése úgy döntött, hogy időhatár megállapítása szükséges ezekben az ügyekben, hiszen vannak olyan eljárások, amelyek öt-hat évvel ezelőtt indultak, és még mindig nincs jogerős ítélet. Nem lehet hosszú éveken keresztül bizonytalanságban tartani sportolókat vagy sportvezetőket azért, mert nincs meg a jogerős ítélet. De ha később megszületik a jogerős ítélet, akkor meg lehet tenni a szükséges lépéseket. 

Sipos Jenő, az MLSZ sajtófőnöke az M4Sporton

Ijesztő. 

Nem vagyok jogvégzett ember, így könnyen lehet, hogy vannak olyan törvények, amelyek erre a döntésre kötelezték az MLSZ-t, de ez akkor is fájdalmasan hülye dolognak tűnik. 

Először is azért, mert felhívja a figyelmet arra, hogy milyen lassan születnek meg hazánkban a bírósági döntések. Hihetetlen, hogy már évek óta húzódnak ezek az ügyek és még mindig nincsenek jogerős döntések. 

A másik pedig az, hogy a labdarúgók között, akik ellen nem született még jogerős döntés, akad olyan is, aki elismerte a bűnösségét. Például Pomper Tibor, aki a következőt nyilatkozta a 2012. április 4-i Nemzeti Sportban. 

Engem két meccs kapcsán gyanúsítottak meg, és beismerő vallomást tettem. Másról viszont nem beszélhetek, mert nincs több mérkőzés, ami engem érintene, az ügy pedig folyamatban van, így a részletekbe nem mehetek bele. Több mint kétszáz NB I-es mérkőzést játszottam, erről a bizonyos kettőről tudom biztosan, hogy nem volt tiszta.

Pomper Tibor, 2012. április 4., Nemzeti Sport

Márpedig a fentebb idézett Sipos Jenő nyilatkozatból úgy tűnik, hogy az is visszatérhet, aki beismerte, hogy csalt. 

Ezek után lesz, aki szerződteti? Könnyen lehet és ezzel, az a klub, amely befogadja azokat, akik beismerték a csalást el is mond mindent a magyar labdarúgásban meglévő állapotokról. Bár ugye ebből korábban már kaphattunk ízelítőt, amikor a fogadási csalás miatt eltiltott edzőt – érdekes, hogy ő mindhárom, az ügyben leginkább érintett klubnál dolgozott, hiszen korábban a Diósgyőr, a Siófok és a REAC felkészülését is irányította – alkalmazni akarta egy NB II-es klub. Lett is belőle égbekiáltó botrány. 

Legyen is. Akkor is, ha most visszatérhetnek azok, akik beismerték a csalást. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/31103/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?