Hatszor 0–0 az ötmillió

Az a baj ezzel a mi NB I-es bajnokságunkkal, hogy amióta kirobbant a fogadási csalásokat felgöngyölítő ügy már az is gyanús, ami nem gyanús. Itt volt ez a tegnapi felejthető hat meccs. Semmi különleges nem történt. Nyert, aki esélyes volt, kikapott, aki gyengébbnek tűnt, döntetlent játszott az a csapat, amelyik mindig azt szokott és mégis emlékezetes marad ez a hat bajnoki.

Az összes találkozó félidei eredménye 0–0 volt.

Ilyen nincs.

Illetve igen kicsi az esély rá és csalást kiált, akinek egy kicsit is nagyobb az összeesküvés elméleteket gyártó fantáziája.

Könnyedén mondhatjuk rá, hogy ezt lehetetlen lenne megszervezni. Tizenkét csapatot kellene belevenni a csalásba, legalább négy-négy, vagyis összesen negyvennyolc játékost. A játékvezetőkről most ne is beszéljünk.

Ez nem történhetett meg, de az emberben mégis ott van a kisördög, mert ezek a mocskos csalók korábban megmérgezték a világ labdarúgását – nemcsak a miénket, hanem az egészet úgy ahogy van. Ráadásul a bűnözők köztünk járnak és még akár futballozhatnak is, hiszen az új szabályok ezt már megengedik.

Az ember persze hall legendákat arról, hogy miként legy meccs sokgólos döntetlen, vagy éppen a vendégcsapat milyen fondorlattal tudott nyerni 4–1-es hátrányból fordítva 5–4-re. Lehet, hogy ezek csak kitalációk, összeesküvés elméletek, de már tényleg ott tartunk, hogy minden gyanús. Az is, ha nincs gól, az is ha sok van.

Elvették tőlünk a játékot.

Közben épp egy szurkolóval találkoztam délelőtt, aki arról mesélt, hogy ők bizony a meccsek közben is nyomogatják a telefonjaikat és fogadnak. Ilyen lett a labdarúgás. A világ legcsodásabb játéka ma már elképzelhetetlen az okostelefonok applikációi nélkül. Mindenki fogad, aztán meg hőzöng, hogy csalás volt.

Ördögi kör.

Visszatérve a tegnapi hat 0–0-s félidőre. Szakértők szerint, aki ezt eltalálta, az nagyjából 50-70 szeres pénzt zsebelhetett be. Nem bonyolult a számítás: 100 ezer forintra mondjuk 5 milliót. A maffiózók euróban játszanak. Az ötmillió euró pedig sok pénz. Nagyon sok. Ha a fogadás hasznának egy részét 50 felé osztjuk még akkor is.

Persze szombaton nem volt csalás. A véletlen és az ügyetlenség szülte a hat gól nélküli félidőt. 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/32108/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?