FTC: eltűnt 26 pont, de az edző marad

Kecskés István

Amióta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója bejelentette a tévében, hogy Thomas Doll marad a Ferencváros vezetőedzője, a bajnoki címvédő nem nyert. Érdekes ez. 

Thomas Dollnak van min gondolkodnia (Fotó: MTI)

"Nem kérdés, hogy ősztől is ő lesz a Ferencváros vezetőedzője" – mondta Orosz Pál március 31-én a DigiSport reggeli műsorában. Azóta három bajnokin lépett pályára az FTC, a mérleg egy döntetlen –  a Diósgyőr ellen otthon, ami azért nem egy nagy siker a kiesés ellen küzdő miskolciakkal szemben – és két vereség – Kispesten és Pakson. Emellett még egy sovány 0–0 jött össze Miskolcon a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. 

Az utóbbi időben a német szakember nyilatkozatai is megváltoztak. A paksi fiaskó után például a következőket is mondta: 

Ez a csapat nem érdemli meg, hogy bajnoki címért küzdjön. (…) Botrányos találkozó volt ez a számunkra, sajnos "halott" csapat voltunk.

A DVTK elleni 1–1 után is a játékosokat korholta Thomas Doll, aki azt nyilatkozta a lefújást követően, hogy néhány játékosának el kell gondolkodnia…  A kispesti vereség alkalmával pedig a koncentrációt hiányolta.

Vagyis miközben Thomas Doll hátradőlhetett, hiszen biztonságban van az állása, a játékosokat folyamatosan fenyegeti és gondolkodásra akarja sarkallni. Miközben egy évvel ezelőtt – a mostaninál gyengébb kerettel – éppen 19 pont volt az előnye a zöld-fehéreknek az MTK előtt a bajnokságban, amit aztán a végén simán meg is nyertek. Akkor már 65 pontja volt a csapatnak, most 39 van, s talán ez érzékelteti legjobban a két évad közti küllönbséget. 

Vajon tényleg mindenképpen Thomas Doll marad az FTC vezetőedzője? 

https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/37153/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?