Felcsúti idegenlégió

Nyolc légiós futott ki a pályára szombaton a Puskás Akadémia színeiben. A három magyar közül, csak az egyik nevelkedett az Akadémián. A csapat amúgy a nyolcadik helyen áll, de ez a 300 hazai nézőt nem zavarja.

Fotó: puskasakademia.hu

Három magyar, két-két szlovén és horvát, egy-egy mali, nigériai, belga, kameruni játékos szerepelt szombaton a Puskás Akadémia kezdőjében a Debrecen ellen – a DVSC együttesében, amúgy egy légiós lépett pályára. Az 57. percben aztán Márkvárt Dávid helyére beállt Bacelic-Grgic, akkor kilenc külföldi volt a pályán a hazai együttesben, amelyben ekkor a horvát nemzetiségű játékosból volt a legtöbb.

Most erre tényleg mi a fenét lehet mondani? Mert, ha ezt meglátja egy (ellenzéki)újságíró, akkor azonnal elkezdi szajkózni, hogy a TAO milliárdok, a stadion, a pályák, a mű- és az igazi füvek, a képzési támogatások, az edzők és így tovább. És ezekből jön ki az, hogy van egy Akadémia nevű csapat, amelynek a kezdőjében egy korábbi "hallgató" és úgy amúgy is csak három magyar van…

Félreértés ne essék: Felcsúton valóban komoly képzés zajlik és valóban sok fiatalból faragnak labdarúgót. Sok végzett növendék már az élvonalban, az NB II-ben, vagy az NB III-ban szerepel de akad olyan is, aki már légiósként keresi a kenyerét. Ugyanakkor az, hogy nyolc légióssal kezd a Puskás Akadémia, az bizony vállalhatatlan. Már csak azért, mert ez a csapat – így ebben az összetételben – egyrészt nem tudta legyőzni a Debrecent, másrészt pedig csak a nyolcadik a mezőnyben és négy ponttal áll a kieső helyen szerénykedő Vasas előtt. Szóval ezek a külföldi fiatalemberek semmivel sem jobbak, mint egy átlagos NB I-es gárda magyar kerete. Itt van ugye az örök példa a Paks, amelynek a keretében ezúttal sincs légiós – a tolnai együttes éppen a PAFC-ot előzi meg egy hellyel és három ponttal. 

Szóval ennek így semmi értelme. Ne kezdjünk most bele abba, amibe sokan ilyenkor, hogy ezek aztán elherdált milliárdok, mert nem azok, hiszen a sportba folyó pénznenk köszönhetően normális körülmények között mozghatnak a gyerekek, a fiatalok. Igen, hogy aztán az NB I-ben ne a nevelőegyesületben mutatkozzanak be, hanem valahol máshol, mert az akadémia csapatában inkább Ulysse Diallo (Mali), Patrick Mevoungou (Kamerun), vagy éppen Liridon Latifi (Albánia) szerepel. Közepesen…

Erre persze lehet magyarázatot adni – nem, nem lehet –, mert például mondhatjuk, hogy Pintér Attila, a csapat vezetőedzője csak a külföldiekben bízik, de akkor nem szabad őt foglalkoztatni az akadémián, hiszen ebben az esetben a rendszer ellensége. Nem, nem a felcsúti rendszeré, hanem az egész magyar labdarúgásra nézve kártékony a bukott szövetségi kapitány tevékenysége. 

Amúgy meg… A Nemzeti Sport nyomtatott kiadása 300, az MTI jelentése pedig 386 nézőről számolt be a Pancho Arénából. Tulajdonképpen mindegy is, hogy ki játszik. Akár szerepelhetnének magyar fiatalok is. 

1
https://nb1.blogstar.hu/./pages/nb1/contents/blog/49411/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-05 16:53:46
Ha rajtam állna, akkor mindenképpen maximálnám minden csapatnál (egészen lefelé az NB III-ig) a szerepeltethető külföldi játékosok számát. A pályán egyszerre maximum két külföldi szerepelhetne. Így adnék játéklehetőséget a sok-sok tehetséges magyar fiatalnak. Ilyen eredményeket - különösen a foci terén - ők is tudnának produkálni.
És egyöntetűen elküldeném az összes külföldi edzőt is.
Mindez vonatkozna a többi csapatsportra is !!!!
Én ugyanis úgy látom, hogy a szóban forgó sportágak egy tapodtat sem léptek előre azzal, hogy a sok külföldit - csillagászati összegű fizetésért - idehozták.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?